SOCIAL 27 aprilie 2018

Primarul Antal Arpad salută sancţiunile date de CNCD pentru scandări discriminatorii la meciurile de fotbal

de Agerpres | 1111 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, unul dintre fanii echipei Sepsi OSK, a salutat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de a sancţiona Federaţia Română de Fotbal şi cluburile Dinamo Bucureşti şi CSM Politehnica Iaşi cu amenzi contravenţionale în cuantum de câte 10.000 lei pentru scandări discriminatorii la meciuri.

„Dincolo de câte luni au trecut, de cât de mare sau de mică este amenda, eu cred că important este faptul că în sfârşit s-a ajuns şi în România ca Federaţia şi CNCD să fie atente şi să dea sancţiuni. Eu sunt convins că dacă lucrurile nu se vor schimba pe stadioanele din România atunci sancţiunile vor fi mai mari. Eu îmi doresc să trăiesc într-o ţară unde nu trebuie sancţionat nimeni, pentru că sportul nu este despre violenţă şi despre xenofobie“, a declarat primarul Antal Arpad.

Colegiul director al CNCD a decis, miercuri, cu unanimitatea de voturi a celor prezenţi, că scandările „Afară, afară cu ungurii din ţară!'' de la meciurile Dinamo Bucureşti - Sepsi OSK, respectiv CSM Politehnica Iaşi - Sepsi OSK din august 2017, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a cetăţenilor români aparţinând minorităţii comunităţii maghiare conform art. 2, alin. 1, şi art 15. din OG 137/2000, republicată.

De asemenea, a obligat FRF şi cluburile menţionate să publice în mass-media, respectiv pe propriile pagini de internet, rezumatul hotărârii Consiliului, timp de 30 de zile.

Luna aceasta, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a aplicat grupării Juventus Bucureşti o amendă de 10.000 de lei în urma incidentului de la meciul cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, când la staţia de amplificare a stadionului a fost pusă o melodie cu versuri jignitoare la adresa etnicilor maghiari.

În plus, directorul executiv al clubului Juventus Bucureşti a primit un avertisment şi a fost penalizat cu 6.500 de lei, iar crainicul stadionului din Voluntari, unde s-a disputat partida, a primit avertisment şi a fost penalizat cu 2.500 de lei.

„Clubul nostru apreciază decizia federaţiei ca fiind justă, menită să facă ordine în fotbalul românesc. Drept urmare, noi considerăm încheiat acest incident“, a fost reacţia conducerii clubului Sepsi OSK.

 

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.