SOCIAL 11 aprilie 2019

Primăriile pot solicita finanţare de la CJ pentru repararea cabinetelor medicale şi dotarea cu echipamente

de Agerpres | 888 vizualizări

Primăriile din judeţul Covasna pot solicita cofinanţare din partea Consiliului Judeţean (CJ) pentru repararea dispensarelor aflate în mediul rural şi dotarea acestora cu echipamente medicale moderne.

Conducerea Consiliului Judeţean Covasna, care a iniţiat în anul 2014 un program de reabilitare şi modernizare a cabinetelor medicale din mediul rural, a precizat, miercuri, că oferă 25.000 de lei pentru repararea clădirilor şi dotarea cu aparatură medicală, cu condiţia ca solicitanţii să contribuie cu o sumă egală.

„În ultimii ani, am muncit foarte mult la modernizarea sistemului de sănătate din judeţ, la modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, dar şi la modernizarea cabinetelor medicale din mediul rural. Începând din acest an, vom pune un accent mai mare pe dezvoltarea acestora din urmă. Prin programul nostru care vizează modernizarea localităţilor rurale, autorităţile locale din mediul rural care au în proprietate centre locale de sănătate pot solicita finanţare în valoare de 25.000 de lei, pentru achiziţionarea de echipamente medicale necesare pentru îngrijirea de bază şi pentru repararea clădirilor. Autorităţile locale trebuie să contribuie cu aceeaşi sumă de 25.000 lei cotă parte, astfel vor avea un buget de cel puţin 50.000 lei”, a declarat preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.

Tamas Sandor a mai menţionat că 16 localităţi din judeţul Covasna au beneficiat în ultimii patru ani de beneficiile acestui program.

„Obiectivul nostru pe termen lung este să creştem numărul medicilor de familie din mediul rural, precum şi calitatea serviciilor oferite de cabinetele medicale, reducând astfel şi numărul cazurilor de urgenţă ajunse la Spitalul Judeţean, deoarece doar anul trecut la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului judeţean au fost înregistrate 37.000 de cazuri”, a subliniat acesta.

În perioada următoare, CJ Covasna şi Colegiul Medicilor Covasna vor transmite scrisori atât către medicii de familie, cât şi către primăriile din mediul rural pentru a le aduce la cunoştinţă această oportunitate.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.