SOCIAL 3 iunie 2020

Primăria staţiunii Covasna va acorda gratuit măşti de protecţie

de Agerpres | 1012 vizualizări

Primăria oraşului staţiune Covasna va acorda gratuit măşti de protecţie persoanelor trecute de 65 de ani, Consiliul local alocând 10.000 de lei pentru achiziţionarea acestora.

Primarul Gyerő József a declarat că aproape 2000 de persoane vor beneficia de aceste măşti, fiecare urmând să primească minimum două bucăţi.

„Sunt 1964 de persoane peste 65 de ani în oraşul nostru, deci aproape 2.000 de persoane şi dacă le dăm câte două măşti asta înseamnă în total 3928. Noi am zis că, deocamdată, în primă fază le dăm câte două măşti la fiecare şi vedem câte ne vor mai rămâne, pentru că, probabil, vor fi foarte mulţi care nu le vor lua şi atunci vom redistribui ce va rămâne, deci dacă putem o să le dăm şi câte trei măşti (...) Am alocat 10.000 de lei, ştim că este o sumă modică, dar până la urmă este şi mesajul administraţiei locale, că ne îndreptăm atenţia către cei de vârsta a treia, de peste 65 de ani care au venituri mici şi încercăm să îi ajutăm astfel cât putem. Noi am intervenit pentru protecţia populaţiei din oraşul Covasna şi în perioada anterioară, am cheltuit foarte mulţi bani, de ordinul zecilor de mii de lei, pentru dezinfectarea străzilor şi trotuarelor, a altor spaţii publice, pentru atomizatoarele pe care le-am cumpărat ca să pulverizăm substanţele, pentru dezinfectarea scărilor de bloc, pentru achiziţionarea de dozatoare şi pentru alimentarea acestora cu materiale dezinfectante pentru mâini, pentru achiziţionarea de materiale de protecţie pentru Primărie şi pentru angajaţii Primăriei, de la dezinfectante până la termometre şi ce a mai trebuit, măşti, etc (...) Estimez că aproape 50.000 de lei am cheltuit pentru dezinfecţie în oraş şi pentru măştile pe care le vom da persoanelor vârstnice“, a declarat primarul oraşului Covasna.

Persoanele de peste 65 de ani vor putea ridica măştile în perioada 2-5 iunie, între orele 9-16 de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei, aflată în curtea Casei Orăşeneşti de Cultură.

Gyerő József a ţinut, totodată, să mulţumească persoanelor şi firmelor care au sprijinit autorităţile locale prin diverse donaţii în perioada stării de urgenţă.

„Mulţumim acelor oameni de afaceri, persoane fizice binevoitoare care ne-au sprijinit şi au sponsorizat Primăria cu diverse materiale de protecţie, de la clor şi până la echipamente de protecţie, halate, de exemplu, măşti, chiar şi bani, care au sponsorizat Spitalul orăşenesc şi au făcut donaţii şi Spitalului Judeţean. Sunt foarte mulţi şi chiar le mulţumesc“, a spus primarul.

Acesta a mai amintit, printre altele, că, la rândul său, Consiliul local Covasna a întins o mână de ajutor, alocând 10.000 de lei pentru a sprijini oraşul înfrăţit Călăraşi din Republica Moldova în lupta împotriva noului coronavirus.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.