SOCIAL 8 iunie 2018

Primăria Sfântu Gheorghe are în evaluare 20 de cereri pentru terenuri de locuinţe, depuse în Programul „Hai acasă“

de Agerpres | 1070 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe are, în prezent, în evaluare 20 de cereri pentru terenuri de locuinţe depuse în cadrul programului „Hai acasă“, lansat de autorităţile locale în urmă cu aproape zece ani.

„Termenul limită de depunere a dosarelor pentru solicitarea terenurilor de pe strada Borviz a fost 31 mai. Programul s-a adresat acelor locuitori cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 ani cu domiciliul în Sfântu Gheorghe, care s-au mutat din oraş, dar doresc să se mute înapoi sau care locuiesc la Sfântu Gheorghe şi doresc să-şi construiască case, dar nu deţin terenuri proprii. Vârsta medie a solicitanţilor este 29 de ani, iar solicitările lor vor fi evaluate în cursul zilelor următoare“, precizează reprezentanţii Primăriei pe pagina de internet a instituţiei.

Potrivit sursei citate, evaluarea dosarelor se va face pe baza unui punctaj, fiind avantajate persoanele cu studii superioare, precum şi cuplurile căsătorite, care au un număr mai mare de copii. Zece puncte în plus vor fi acordate tinerilor care vor să revină în oraşul natal.

„La evaluare se vor lua în considerare aspecte precum starea civilă, numărul persoanelor în întreţinere, nivelul de studii şi situaţia financiară a solicitantului. În baza punctajelor realizate, Comisia de evaluare va întocmi o listă, iar solicitantul care a obţinut cel mai mare punctaj va fi primul care va putea alege dintre terenuri. După alegerea terenurilor urmează semnarea contractelor. Lucrările de construcţii trebuie începute în termen de un an de la data semnării contractelor şi pentru construirea caselor, solicitanţii au la dispoziţie un total de trei ani. După trecerea perioadei de 10 ani de la data recepţiei finale a construcţiei, beneficiarul poate solicita cumpărarea terenului“, se mai arată în anunţul postat pe site.

Programul „Hai acasă“ a fost iniţiat de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe în urmă cu aproape zece ani, cu scopul de a stimula tinerii, în special pe cei cu studii superioare, să revină pe meleagurile natale.

Terenurile puse la dispoziţie se află la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre staţiunea Şugaş Băi, unde sunt 36 de loturi de teren a câte 300 mp.

De la lansarea acestui program şi până în prezent au fost semnate doar şapte contracte, dintre care trei au fost revocate.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.