SOCIAL 10 octombrie 2018

Primăria Sfântu Gheorghe anunţă că nu majorează impozitele anul viitor, dar le indexează cu rata inflaţiei

de Agerpres | 794 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe nu va majora anul viitor impozitele pe terenuri şi clădiri, dar le va indexa cu rata inflaţiei, a declarat pentru AGERPRES, viceprimarul Sztakics Eva.

Potrivit acesteia, cetăţenii municipiului vor plăti, ca şi în acest an, impozite diferenţiate în funcţie de facilităţile şi infrastructura de care dispun străzile pe care locuiesc, care au fost incluse în patru „zone fiscale“, numerotate de la A la D, pe baza anumitor criterii, cum ar fi distanţa faţă de centru şi faţă de zona industrială, reţele edilitare, canalizare menajeră şi pluvială, iluminat public, starea străzilor şi trotuarelor, siguranţă publică etc.

Măsura a fost luată pe considerentul că municipiul Sfântu Gheorghe a beneficiat în ultimii 5-6 ani de investiţii masive în infrastructură, prin urmare nu mai există diferenţe semnificative între zonele din oraş în ce priveşte starea drumurilor, iluminatul sau alimentarea cu apă şi canalizare, în schimb există anumite diferenţe de la o stradă la alta în ce priveşte calitatea infrastructurii.

„Singura noutate este că suntem obligaţi să aplicăm indexarea impozitelor, iar indexarea este de 1,3% Deci toate impozitele le-am conceput în aşa fel încât să apară această indexare de 1,3%, comunicată de Institutul Naţional de Statistică. Asta este ceea ce aplicăm, nu altceva (...) Vom pune în dezbatere publică şi zonificarea străzilor şi, desigur, vom organiza şi o şedinţă publică (...) În fiecare an, am zis că, în funcţie de investiţiile care se fac, străzile să fie incluse într-o altă zonă fiscală, iar unde ştim că vor urma lucrări, iar deranjul pentru locuitori va fi mai mare, acele străzi le includem pentru acel an într-o categorie de impozitare inferioară“, a declarat Sztakics Eva.

Proiectul de hotărâre privind impozitele şi taxele locale pe anul 2019 a fost postat pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe şi poate fi consultat de către cei interesaţi şi la sediul instituţiei. Eventualele propuneri, sugestii, opinii legate de acest subiect pot fi exprimate în scris până pe data de 17 octombrie a.c.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.