SOCIAL 15 februarie 2019

Primăria Sfântu Gheorghe a acordat primele carduri pentru familiile cu mulţi copii

de Agerpres | 1314 vizualizări

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a înmânat, joi, primele carduri pentru familiile cu mulţi copii din municipiu, pe baza cărora vor putea beneficia de anumite facilităţi la evenimentele culturale şi centrele de agrement din subordinea instituţiei.

Cardurile sunt acordate în baza unui program multianual iniţiat de autorităţile locale, ce are ca scop sprijinirea familiilor cu cel puţin trei copii, stimularea creşterii natalităţii şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.

„Până acum s-au aprobat 68 de dosare pentru 68 de familii din Sfântu Gheorghe. Azi am invitat o familie şi am dat aceste carduri în mod festiv. Din punctul meu de vedere, eu consider că este un gest din partea Primăriei către cei cu mulţi copii. Apreciez în mod deosebit doamnele care cresc trei sau mai mulţi copii. Evident, este un efort pentru părinţi, iar ajutorul pe care noi îl dăm este poate, din multe puncte de vedere, un ajutor simbolic, cu toate că vorbim despre parcare gratuită, facilităţi la instituţii de cultură şi sport. Dar eu cred că este un gest din partea noastră, aşa apreciez, ca ei să simtă că sunt importanţi pentru oraş. Şi consider că cea mai mare valoare este copilul şi cea mai bună investiţie este să ai cât mai mulţi copii, asta cu siguranţă”, a declarat primarul Antal Arpad.

Începând din acest an, familiile din municipiul Sfântu Gheorghe care au minim trei copii beneficiază de abonamente gratuite în parcările publice din municipiu şi 75% reducere la serviciile şi programele oferite de instituţiile publice din subordinea Primăriei, respectiv la teatru, cinema, casă de cultură, patinoar, piscină, ştrand, pârtia de schi şi baza de agrement de la Şugaş Băi etc.

Facilităţile sunt acordate pe baza mai multor criterii, cum ar fi obligativitatea ca părinţii să deţină un loc de muncă, iar copiii să nu absenteze nemotivat de la şcoală.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.