SOCIAL 11 septembrie 2017

Poliţiştii covăsneni, alături de elevi la începutul noului an şcolar

de Covasna Media | 742 vizualizări

Siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru polițiștii covăsneni, context în care aproape 112 poliţişti vor acţiona, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din județ.

Înainte de începerea școlii, polițiștii verifică șoferii microbuzelor școlare, dar și autovehiculele special destinate transportului de elevi.

La data de 11 septembrie a.c., din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, la nivel național, 9.417 poliţişti vor acţiona în sistem integrat pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Astfel, 78 poliţişti de ordine publică, 13 de poliţişti de la rutieră, 15 de la investigații criminale, 3 de la prevenire şi 3 poliţişti de la alte structuri, vor fi prezenţi în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din județul Covasna.

De asemenea, în aceste zile, polițiștii intensifică activitățile educativ-preventive și de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie.

Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor. 

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Totodată, sunt intensificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional și prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.

Inspectoratul de Poliție Județean Covasna, urează tuturor mult succes în noul an şcolar și îi asigură pe elevi, părinți și profesori că polițiștii sunt la datorie pentru siguranța lor!

Compartimentul Relaţii Publice,

Agent șef de poliție Lambrino Carmen

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.