SOCIAL 5 martie 2017

Polițiștii covăsneni acționează pentru siguranța comunității

de Covasna Media | 867 vizualizări

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna acționează în permanență pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și pentru menținerea climatului de siguranță publică.

Astfel, în ultima săptămână, polițiștii au desfășurat peste 50 de acțiuni și controale. În urma acestora au fost constatate și sancționate 376 de abateri de natură contravențională, valoarea amenzilor aplicate fiind de peste 125.000 de lei.

Polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice al I.P.J. Covasna au desfășurat acțiuni în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov precum și lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Covasna. Astfel, au efectuate controale în fondul forestier de pe raza comunei Valea Mare, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru tăieri ilegale de arbori, în valoare totală de 9.000 lei. Totodată, au fost confiscați 5 metri cubi de material lemnos și un motoferăstrău mecanic.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat și ei acțiuni pentru combaterea ilegalităților în domeniul comerțului cu mărfuri alimentare. La acțiuni au participat și lucrători ai D.S.V.S.A. – Covasna. Au fost efectuate controale la 10 societăți comerciale și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 21.500 de lei.

În cadrul acțiunilor polițiștii au identificat pe raza comunei Brețcu, o autoutilitară condusă de către un bărbat care transporta 4.800 de litri de vin alb, pentru care nu a putut prezenta documente de conformitate. Întrucât există suspiciuni de falsificare a băuturilor, s-a dispus indisponibilizarea întregii cantități de vin, pentru a se efectua verificări.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoutilitara figura în bazele de date ca fiind furată din Germania, astfel că s-a dispus indisponibilizarea acesteia.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de falsificare sau substituire de alimente ori produse și se continuă verificările și pentru a se stabili situația de fapt a autovehiculului în cauză.

La Vâlcele, polițiștii au identificat un bărbat de 41 de ani care conducea un autoturism deşi nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii covăsneni vor continua să acționeze pentru siguranța cetățenilor.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.