SOCIAL 10 ianuarie 2012

Peste 6.000 de persoane au fost vaccinate antigripal

de Agerpres | 538 vizualizări

Peste 6.000 de persoane din judeţul Covasna au fost vaccinate antigripal în această iarnă, iar pe stoc mai există aproximativ 3.000 de doze neutilizate.

Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DSP), care a anunţat marţi sistarea temporară a vaccinării, cele 6.212 doze au fost administrate unor persoane aflate în grupe cu risc crescut de a contacta şi transmite gripa, dar niciuna dintre acestea nu a reclamat reacţii adverse.

Dozele neutilizate se află în depozitul de produse antiepidemice al DSP şi la cabinetele medicilor de familie, care au fost înştiinţaţi prin poşta electronică cu privire la dispoziţia Ministerului Sănătăţii de a sista vaccinarea antigripală pentru o perioadă de aproximativ zece zile.

În această iarnă, în judeţul Covasna nu s-au înregistrat cazuri de gripă, iar numărul virozelor respiratorii şi al pneumoniilor a fost mai scăzut decât în alţi ani. Datele statistice arată că la începutul acestei luni s-au înregistrat circa 1.240 de cazuri de pneumonii şi viroze, iar majoritatea au fost forme uşoare şi medii, numai 1,6% dintre pacienţi necesitând internarea în spital. Faţă de media aritmetică a ultimilor 10 ani se constată scăderea numărului de viroze şi pneumonii cu aproape 15%.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.