SOCIAL 14 aprilie 2021

Peste 30.500 de persoane vaccinate; 800 de locuri disponibile în centrele din Baraolt şi Întorsura Buzăului

de Agerpres | 700 vizualizări

Peste 30.500 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în centrele deschise în judeţul Covasna, dintre care circa 11.300 cu ambele doze, iar alte aproape 1.300 de persoane se află pe listele de aşteptare, a informat marţi Instituţia Prefectului.

Potrivit conducerii instituţiei, la nivelul judeţului mai sunt disponibile aproape 800 de locuri în centrele de vaccinare din Baraolt şi Întorsura Buzăului.

„La nivel de vaccinare pentru populaţia generală aflată în etapa a treia funcţionăm cu 7 centre. Din cele 16 linii funcţionale, 10 sunt linii Pfizer, o linie Moderna şi 5 linii AstraZeneca. În momentul de faţă, pe platformă sunt 800 de locuri disponibile şi avem 1.299 de persoane în lista de aşteptare (...) Momentan disponibile în stoc avem 1.019 doze de vaccin, dar vreau să spun, din acest punct de vedere, că judeţul Covasna se aprovizionează de la platforma Braşov şi săptămânal sosesc două-trei transporturi. Deci, din punct de vedere al prezenţei vaccinului în judeţ nu sunt şi nici nu cred că o să fie probleme“, a declarat marţi, subprefectul Cosmin Boricean, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a adăugat că incidenţa cazurilor de COVID-19 la nivel de judeţ este în creştere, iar la ATI nu mai sunt locuri disponibile.

„În Spitalul Judeţean, pe ATI avem 10 paturi ocupate din 10 disponibile şi patru persoane intubate, din ultima raportare pe care o avem de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Din păcate, se observă în ultimul timp o creştere mică, dar continuă a numărului de cazuri (...) Vedeţi un pic şi în jurul nostru care este situaţia şi gradul de infectare, mai ales în Braşov. Au fost momente în care şi noi am ajutat, au mai trimis la noi pacienţi, dar, din păcate, nici noi nu mai avem acum locuri (...) Presiunea, într-adevăr, se află pe sistemul sanitar (...) dar nu suntem într-o situaţie atât de gravă şi dificilă ca alte judeţe, totuşi la noi situaţia este sub control“, a mai spus subprefectul Cosmin Boricean.

El a menţionat că se poartă discuţii pentru înfiinţarea a încă cinci linii de vaccinare în cadrul centrelor deja existente, dintre care trei în Sfântu Gheorghe şi câte una în Târgu Secuiesc şi staţiunea Covasna.

Potrivit datelor publicate marţi de Prefectura Covasna, de la începutul pandemiei şi până în prezent în judeţ au fost depistate 7.609 cazuri de COVID-19, dintre care 31 raportate în ultimele 24 de ore, incidenţa medie la nivelul judeţului fiind de 2,87 la mia de locuitori.

În municipiul Sfântu Gheorghe şi localitatea Ozun, incidenţa a depăşit pragul de 5 la mia de locuitori, iar în localitatea Comandău a trecut marţi de 8 la mie, prin urmare în aceste localităţi se aplică măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică circulaţia în afara locuinţelor este permisă până la ora 20,00, magazinele sunt deschise până la ora 18,00, iar activitatea sălilor de fitness a fost suspendată.

De asemenea, patru localităţi din judeţ, unde incidenţa cazurilor a depăşit 4 la mie, respectiv Mereni, Vârghiş, Ilieni şi Arcuş, precum şi alte trei localităţi, Boroşneu Mare, staţiunea Covasna şi Valea Crişului, unde incidenţa se situează între 3 şi 4 la mie, sunt încadrate în scenariul roşu.

În judeţ mai sunt 19 localităţi cu incidenţa cuprinsă între 1 şi 3 la mie, 14 sub 1 la mie, iar în 3 localităţi nu se înregistrează niciun caz activ de COVID-19.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.