SOCIAL 1 august 2017

Peste 270 de copii vaccinați împotriva rujeolei în cadrul campaniei demarate de autorități

de Agerpres | 705 vizualizări

Peste 270 de copii din județul Covasna au fost vaccinați împotriva rujeolei săptămâna trecută, în cadrul campaniei naționale demarate de Ministerul Sănătății în scopul stopării extinderii epidemiei.

Medicul epidemiolog Santa Ferenc de la Direcția de Sănătate Publică a declarat că la nivelul județului au fost constituite opt centre de vaccinare în localități cu risc epidemiologic, iar până în prezent au fost imunizați 273 de copii, dintr-un total de peste 600 identificați ca nefiind vaccinați. În 18 cazuri părinții au refuzat, din anumite considerente, să își vaccineze copiii.

Acțiunea va continua până pe data de 7 august, când se va face o nouă centralizare a datelor la nivelul tuturor celor opt centre de vaccinare aflate în localitățile Întorsura Buzăului, Sfântu Gheorghe, Hăghig, Boroșneu Mare, Vâlcele, Zagon, Zăbala și Valea Crișului, unde a fost identificat cel mai mare număr de copii neimunizați.

„În ce privește județul nostru, noi am stat mereu bine cu vaccinările, dar în ultimii ani și la noi a apărut acest fenomen de evitare a vaccinării de unele persoane. În orice caz, acoperirea vaccinării la 12 luni în mediul urban este de 98%, ceea ce e foarte bine, dar în rural avem 87%. Se știe că sub 95% sunt create condiții pentru a porni o epidemie, chiar dacă asta va decurge încet. La cinci ani avem un grad de vaccinare sub 95%, mai exact în urban avem 89%, iar în rural 88%. Aici avem deficiențe la al doilea vaccin care ar trebui recuperate. Rujeola este cea mai infecțioasă boală care circulă în România și în zona noastră. Cel mai ușor se transmite, este mai tare decât gripa în acest sens”, a declarat medicul Santa Ferenc.

Potrivit acestuia, de la izbucnirea epidemiei de rujeolă în țara noastră, în județul Covasna s-au înregistrat 18 cazuri.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.