SOCIAL 4 decembrie 2018

Peste 20 de persoane cu dizabilităţi angajate prin intermediul Centrului de Mediere al Fundaţiei Diakonia

de Agerpres | 1031 vizualizări

Peste 20 de persoane cu dizabilităţi şi-au găsit un loc de muncă în ultimele luni prin intermediul Centrului de Informare, Consiliere şi Mediere a Locului de Muncă din cadrul Fundaţiei Creştine Diakonia din Sfântu Gheorghe. 

Directorul executiv al fundaţiei, Makkai Peter, a declarat luni, pentru AGERPRES, că acest centru a fost înfiinţat în luna septembrie a.c, în urma participării la un proiect Erasmus.

„În cadrul acestei mici agenţii lucrează doi colegi care s-au pregătit special pentru plasarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi. Avem aproape zilnic clienţi care intră, dar aici e mult mai greu decât la o agenţie normală (...) Noi trebuie să facem un profil psihologic, un profil profesional al persoanei respective, după care trebuie să facem şi analiza locurilor de muncă şi să vedem în ce domenii au competenţe şi se pot angaja. E mult mai greu sau complex acest lucru, dar avem rezultate bune. Până acum, 22 de persoane şi-au găsit un loc de muncă cu ajutorul nostru”, a declarat Makkai Peter.

Potrivit acestuia, în judeţul Covasna sunt peste 5.000 de persoane cu dizabilităţi, dar numărul celor care beneficiază de un loc de muncă este destul de mic.

Luni, în contextul marcării Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi, Fundaţia Diakonia a organizat o masă rotundă având ca temă „Eficienţa şi importanţa angajării asistate”, precum şi o întâlnire a persoanelor care lucrează în acest domeniu, iar marţi va organiza un flashmob în centrul Sfântu Gheorghe, în cadrul căruia vor dansa mai multe persoane cu handicap.

Miercuri, de la ora 10,00, la Casa Irisz din Sfântu Gheorghe va avea loc preselecţia pentru un concurs de talente pentru persoanele cu dizabilităţi, organizat de Fundaţia United By Music.

Sursa foto: Facebook/Írisz Ház - Diakónia Sepsiszentgyörgy

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.