SOCIAL 12 aprilie 2012

Pacienţii diagnosticaţi cu trichineloză au fost externaţi

de Agerpres | 480 vizualizări

Patru persoane diagnosticate cu trichineloză, care au fost internate pentru tratament la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, au fost externate după ce starea lor s-a ameliorat.

Directorul medical al spitalului, dr. Antal Almos, a declarat miercuri că cele patru persoane au răspuns bine la tratament, iar situaţia lor este stabilă. Potrivit acestuia, cei patru pacienţi au fost infectaţi cu trichinella spiralis din aceeaşi sursă.

Săptămâna trecută, conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Covasna a informat că mai mult de 20 de persoane din judeţ au fost diagnosticate cu trichineloză după ce au consumat cârnaţi preparaţi din carnea mai multor mistreţi împuşcaţi de o grupă de vânători.

Directorul DSV, Siko Barabasi Sandor, a declarat că primii bolnavi au apărut în jurul datei de 20 martie, iar pe parcurs numărul acestora a crescut. Cele peste 20 de persoane care se aflau în stare mai gravă au fost internate în spitalele din Sfântu Gheorghe, Braşov şi Miercurea Ciuc, iar cazurile uşoare au fost tratate în ambulatoriu.

Conducerea DSV Covasna a menţionat că în urma investigaţiilor s-a stabilit că mistreţii au fost împuşcaţi de câţiva vânători din zona Covasna la începutul acestui an, iar din carnea lor au preparat în jur de 200 de kilograme de cârnaţi, care au fost împărţiţi între ei şi în sfera lor de cunoştinţe, iar o parte au pus în vânzare. Vânătorii nu au putut dovedi că au efectuat examenul trichineloscopic al cărnii.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.