SOCIAL 19 august 2014

Otrava pe care o beau femeile în timpul sarcinii

de Covasna Media | 591 vizualizări

Cafeaua este benefică din foarte multe puncte de vedere, însă a doua ceaşcă de cafea transformă băutura miraculoasă în otravă pură. Cel mai mare pericol pentru copii lor îl reprezintă femeile gravide care beau două ceşti de cafea pe zi.

Bebeluşii pot suferi de leucemie în timpul adolescenţei, deoarece mama gravidă nu a ştiut să îşi dozeze corect cofeina. Şansele sunt de 60%, deoarece specialiştii consideră că mamele însărcinate care beau mai mult de o ceaşcă de cafea pe zi, riscă sănătatea bebeluşilor, scrie doctorulzilei.ro.

Asemenea absinenţei de la alcool sau a fumatului în timpul sarcinii aşa şi cofeina trebuie limitată. Academicienii cred că asta le poate afecta ADN-ul copiilor, care sunt mult mai sensibili la dezvoltarea şi creşterea tumorilor. Statisticile arată că o mamă care consumă o ceaşcă de cafea pe zi creşte riscul bebeluşului de face leucemie cu 20%, iar la a doua ceaşcă cu până la 60%.

Peste 500 de copii sunt diag­nosticaţi cu leucemie în Statele Unite şi este cel mai comun cancer descoperit la copii.

Din fericire, dacă este detectat devreme acesta poate fi tratat cu chimioterapie şi şansele de supravieţuire sunt de 80%. Dar, în ciuda zecilor de ani de cercetări, medicii nu au reuşit să găsească o cauză exactă iar celelalte mituri au fost deja „demontate”.

Denis Henshaw, profesor la Bristol University, spune că nu crede că femeile ar trebui să renunţe de tot la cafea ci doar să o consume cu moderaţie. „Asta înseamnă de la o ceaşcă de cafea pe zi, până la extrema de a o consuma ocazional.”

Cercetările vor continua până când se va ajunge la rezultatul sigur că există o conexiune între consumul de cafea în timpul sarcinii şi leucemia.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.