SOCIAL 27 martie 2014

O ţară europeană pregăteşte interzicerea fumatului pentru cei născuţi după 2000

de Covasna Media | 575 vizualizări

Doctorii britanici fac apel la interzicerea totală a fumatului pentru persoanele născute după anul 2000, pentru a scădea numărul deceselor.

Conform planului conceput de doctorii britanici, vârstă minima legală pentru cumpărarea țigărilor, stabilită în prezent la 18 ani, ar urma să crească în fiecare an, până la dispariția tuturor fumătorilor, moment în care fumatul va deveni ilegal, scrie publicația Daily Mail, citată de Yahoo News.

Medicii din Anglia au făcut apel la Asociația Medicilor Britanici pentru ca instituția să facă lobby pe lângă guvern pentru instituirea interdicției de vânzare a tutunului către persoanele născute după anul 2000.

Anual, peste 100.000 de persoane mor în Mare Britanie din cauza unor boli asociate fumatului, precum cancerul pulmonar și emfizemul pulmonar.

Numărul fumătorilor din Mare Britanie a scăzut în mod constant în ultimele decenii, însă aproximativ 20% dintre britanici încă fumează, în ciuda măsurilor anti-tutun, precum interzicerea fumatului în spații închise.

Aproape 80% dintre fumători se apucă de fumat în adolescență. O pesoană care începe să fumeze la 15 ani are de trei ori mai multe șanse să moară de o formă de cancer decât fumătorii care au început după 20 de ani.

"Vorbim de un produs cu dependență mare, care ucide jumătate dintre consumatori. Trebuie să acționăm din timp, pentru a împiedica generațiile viitoare să pice în capcana nicotinei", a declarat doctorul Tim Crocker-Buqué.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.