SOCIAL 15 mai 2013

O loțiune pentru îngrijirea pielii, posibila cauză a zeci de decese în toată țara

de Covasna Media | 763 vizualizări

alcofarm

Un produs cu aspect de spirt medicinal produs în Bihor, vândut pe piaţă drept loţiune pentru îngrijirea pielii, ar putea fi cauza a peste 20 de decese, de la începutul anului. Inspectorii DSP Bihor au descoperit că are în compoziţie alcool metilic într-o concentraţie de 60 grame pe litru, deşi niciun produs cosmetic nu trebuie să conţină această substanţă.

Dacă este consumat, acest produs poate duce la orbire, la blocarea rinichilor și, inclusiv, la deces, din cauza conținutului mult prea mare de alcool metilic.

Alcofarm este un produs cosmetic care este folosit pentru tratarea epidermei, dar atât aspectul cât și culoarea sunt identice cu cel al unui spirt sanitar obișnuit.

De la începutul anului și până acum au murit peste 20 de persoane, iar moartea lor este asociată cu consumul de Alcofarm.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor s-a autosesizat și a început verificările la firma producătoare, care acum este acuzată de ucidere din culpă.

Și DSV Bihor s-a autosesizat și au cerut controale și verificări la agenții economici, pentru a opri comercializarea acestui produs.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.