SOCIAL 27 ianuarie 2011

Numărul virozelor respiratorii creşte de la o săptămână la alta

de Covasna Media | 482 vizualizări
Din cauza schimbărilor bruşte de vreme, multe persoane au ajuns la spital bolnave de gripă sau pneumonie În ultima săptămână s-a înregistrat o creştere cu 10% a numărului virozelor respiratorii, cu 1700 de bolnavi. Dintre aceştia aproape 3% au cerut internarea fiind vorba de copii. De asemenea, în ultima săptămână s-au înregistrat şi 145 de noi cazuri de pneumonie la persoane vârstnice şi copii, majoritatea dintre ei fiind spitalizaţi. Santa Francisc, medic epidemiolog şef în cadrul Direcţiei de

Din cauza schimbărilor bruşte de vreme, multe persoane au ajuns la spital bolnave de gripă sau pneumonie

În ultima săptămână s-a înregistrat o creştere cu 10% a numărului virozelor respiratorii, cu 1700 de bolnavi. Dintre aceştia aproape 3% au cerut internarea fiind vorba de copii.

De asemenea, în ultima săptămână s-au înregistrat şi 145 de noi cazuri de pneumonie la persoane vârstnice şi copii, majoritatea dintre ei fiind spitalizaţi.

Santa Francisc, medic epidemiolog şef în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna, a declarat că săptămânile trecute din cauza unei încălziri uşoare urmată de o răcire bruscă a vremii foarte multe persoane s-au infectat cu diferite forme de viroze respiratorii, dar şi cu forme uşoară de gripă.

„Nu este pericolul izbucnirii unui nou val de gripă porcină în judeţul nostru deoarece este destul de frig şi oricum covăsnenii au o imunitate mai crescută faţă de asemenea viruşi. Dacă este să ajungă şi la noi nu va fi prea curând de aceea le recomand să se vaccineze pentru imunizare”, a declarat medicul.

3.000 de doze de vaccin încă disponibile

Santa Francisc a mai spus că sunt doze de vaccin antigripal disponibile la medicii de familie, dar trebuie insistat ca populaţia să se imunizeze, mai ales categoriile expuse şi cu un organism mai slab cum ar fi persoanele peste 65 de ani sau copiii mici.

„Sunt medici care au epuizat stocul de vaccin, dar sunt şi medici care se pare că ţin rezerve pentru perioade negre. Trebuie insistat pentru vaccinare deoarece atunci când izbuneşte virusul este prea târziu. Vaccinul este o metodă foarte bună de imunizare şi nu ştiu de ce oamenii îl fac numai atunci când este un pericol iminent. Peste 10.000 de doze au fost deja administrate, dar la cerere mai putem aduce”, a completat epidemiologul DSP.

Conform raportului Ministerului Sănătăţii numărul bolnavilor de gripă la nivel naţional este în creştere şi se pune mare accent pe vaccinare în zonele mai puţin afectate. De asemenea în ultima săptămână au fost depistate noi cazuri de gripă porcină în mai multe judeţe ale ţării şi chiar dacă judeţul Covasna este încă „curat” din acest punct de vedere niciodată nu este prea târziu.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.