SOCIAL 22 februarie 2012

Numărul virozelor a depăşit cota maximă înregistrată în ultimii zece ani

de Agerpres | 490 vizualizări

Aproape 3.700 de cazuri noi au fost înregistrate în judeţ în ultima săptămână.

Numărul virozelor respiratorii raportate oficial în ultima săptămână în judeţul Covasna a depăşit cota maximă înregistrată în ultimii zece ani.

Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, în ultima săptămână s-a înregistrat o creştere de aproape 40% a cazurilor de viroze respiratorii faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 3.698 de cazuri noi, faţă de 2.221 în perioada similară a anului precedent. Comparativ cu săptămâna trecută numărul bolnavilor este cu aproape 22% mai mare, dar majoritatea cazurilor sunt forme uşoare şi medii, doar 1,43% dintre pacienţi necesitând internarea în spital.

„Putem vorbi despre o săptămâna epidemică în urma creşterii cazurilor cu cel puţin 20% a numărului de îmbolnăviri faţă de nivelul aşteptat – la noi această creştere este de 39,96%. În această săptămână am înregistrat maximul cazurilor din ultimii zece ani”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

De asemenea, se menţionează că au fost recoltate două probe de identificare pentru virus gripal, care au fost confirmate pozitiv pentru virus gripal tip A de Laboratorul Naţional de referinţă pentru infecţii respiratorii virale.

Din cauza virozelor, în multe unităţi de învăţământ din judeţul Covasna se înregistrează un absenteism ridicat, în special la nivel preşcolar şi primar.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.