SOCIAL 16 noiembrie 2011

Numărul persoanelor care apelează la ajutorul Crucii Roşii a crescut cu 40%

de Agerpres | 666 vizualizări

Numărul persoanelor care apelează la ajutorul Crucii Roşii a crescut cu aproape 40% în judeţul Covasna.

Directorul filialei judeţene, Papp Adolf, a declarat că nivelul de trai al oamenilor a scăzut simţitor, dovadă faptul că numărul persoanelor care solicită ajutorul Crucii Roşii pentru a depăşi greutăţile materiale a crescut iarna trecută cu aproape 40% faţă de anul anterior şi continuă să se menţină la acelaşi nivel.

Papp Adolf a declarat că în această iarnă Crucea Roşie va ajuta cu alimente de bază aproximativ 1.200 de familii din judeţ în cadrul Programului de iarnă pe care l-a iniţiat în urmă cu 20 de ani cu sprijinul unor sponsori din străinătate.

Ajutoarele vor fi distribuite lunar în perioada decembrie 2011-martie 2012, iar pentru ca alimentele să ajungă la persoanele nevoiaşe care au cu adevărat nevoie de ele, Crucea Roşie Covasna va face în acest an o verificare mai riguroasă a veniturilor solicitanţilor.

„În acest scop căutăm voluntari care să efectueze anchete sociale pe teren. Sunt mulţi oameni nevoiaşi care au nevoie de sprijin, dar sunt şi dintre aceia care lucrează la negru şi vin cu acte să ne arate că nu au din ce trăi. Pe aceştia din urmă vrem să-i excludem şi să-i ajutăm pe cei cu nevoi reale”, a declarat directorul Crucii Roşii Covasna.

Acesta a mai spus că, din păcate, pe măsură ce criza economico-financiară s-a accentuat numărul sponsorilor şi a sumelor donate a scăzut, iar fără sprijin din străinătate Programul de iarnă ar întâmpina dificultăţi.

În cadrul acestui program, Crucea Roşie Covasna a distribuit anual între 30 şi 40 de tone de alimente de bază, precum zahăr, ulei, orez şi mălai.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.