SOCIAL 16 iunie 2020

Numărul elevilor care au solicitat 200 de euro pentru achiziţionarea de calculatoare a crescut

de Agerpres | 768 vizualizări

Peste 180 de elevi din judeţul Covasna vor beneficia de ajutorul financiar de 200 de euro din partea statului pentru achiziţionarea de calculatoare.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Kiss Imre, a declarat luni, pentru AGERPRES, că numărul este mai mare decât în anii precedenţi şi apreciază că acest lucru a avut drept cauză şi faptul că şcolile s-au închis şi şi-au continuat activitatea în mediul on-line după declanşarea pandemiei.

Potrivit informaţiilor postate pe pagina de internet a Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, 188 de elevi vor primi aceşti bani, majoritatea fiind înscrişi la şcoli gimnaziale din mediul rural.

„Faţă de anii anteriori sunt mai multe cereri, şi în contextul acesta cu noul coronavirus. Numai că aici am întâlnit o problemă care a fost ridicată de mai mulţi părinţi, dar care, practic, a fost ridicată şi la nivelul Ministerului: programul a început în 2004, iar metodologia spune că cei care au beneficiat deja de acest ajutor nu mai au dreptul. Acum, vă daţi seama că cei care au cumpărat un calculator în 2004-2005, acum 10-15 ani, nu mai e bun calculatorul ăla, este depăşit. Aici legislaţia ar trebui lămurită şi poate ministerul va reveni asupra programului şi va face o modificare pentru ca cei care au achiziţionat calculatoare până în anul cutare, dar mai au copii în şcoală, să poată primi 200 de euro. Pentru că s-ar putea ca unii copii să nu mai fie şcolarizaţi, dar poate că au fraţi mai mici, surori care merg la şcoală şi au nevoie de calculator (...). Calculatoarele ţin trei-patru ani de zile şi după aia sunt depăşite (...). 200 de euro e o sumă destul de mică pentru că acum calculatoarele sunt mai performante şi mai scumpe, dar, totuşi, înseamnă că au această posibilitate, de a completa suma primită de la stat“, a declarat Kiss Imre.

Beneficiarii programului Euro 200 sunt elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie, iar ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.