SOCIAL 5 iulie 2016

Nereguli într-o tabără pentru elevi, depistate de inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor

de Agerpres | 1014 vizualizări

Inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Covasna, care efectuează în perioada vacanţei de vară controale în taberele din judeţ, au descoperit nereguli la o tabără organizată în satul Chiuruş, lângă staţiunea Covasna.

Comisarul şef-adjunct Mircea Diacon a declarat marţi că în tabără erau cazaţi 33 de copii, elevi în clasele I-IV la Liceul „Korosi Csoma Sandor“ din oraşul Covasna, iar în urma controlului s-a constatat că a fost organizată de două învăţătoare de la această unitate de învăţământ, fără a avea aprobare din partea conducerii instituţiei.

De asemenea, s-a constatat că elevii nu deţineau adeverinţe medicale care să ateste starea lor de sănătate, nu era asigurat numărul necesar de însoţitori pentru grup, iar operatorul economic unde s-a organizat tabăra nu deţinea autorizaţiile necesare pentru activităţi de cazare şi prepararea hranei.

„Pentru asigurarea securităţii elevilor, cadrele didactice organizatoare trebuiau să asigure câte un însoţitor pentru fiecare zece elevi participanţi, iar la 33 de elevi erau doar două cadre didactice. De asemenea, trebuiau să sesizeze autorităţile competente, Poliţie, Protecţia consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor, cu privire la toate aspectele care ţin de siguranţa şi protecţia participanţilor la activităţile organizate în tabără“, a declarat Mircea Diacon.

Drept urmare, reprezentanţii Protecţiei Consumatorului au înştiinţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna şi au sancţionat contravenţional operatorul economic.

„Şi în acest an vom verifica taberele, târgurile şi alte eventuale evenimente care au loc în judeţul Covasna pe perioada de vară (...) şi atragem atenţia organizatorilor ca aceste evenimente să se desfăşoare numai după ce au obţinut autorizaţiile legale necesare şi s-au informat că operatorii economici contractanţi deţin autorizaţiile legale necesare“, a mai spus Mircea Diacon.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.