SOCIAL 18 iunie 2013

Micii cu salmonella se întorc în magazine. ANSVSA: Nu prezintă risc pentru sănătate

de Covasna Media | 777 vizualizări

Carnea de mici infestată cu salmonela se întoarce în magazine, pentru că nu este periculoasă pentru sănătatea oamenilor, susţin reprezentanţii ANSVSA.

Serotipurile de Salmonella depistate de laboratorul DSVSA Prahova în pasta de mici cu carne de pasăre nu sunt patogene şi nu prezintă risc pentru sănătatea publică, a declarat, marţi, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Vladimir Mănăstireanu.

Mai mult, carnea de mici găsită la un depozit din Ploieşti se va întoarce la producător cu condiţia ca ea să fie preparată termic la o temperatură de peste 60 de grade.

ANSVSA a finalizat alerta declanşată în 30 mai privind suspiciunea contaminării produsului "mici cu carne de pasăre Delicia" cu Salmonella spp, analizele realizate de Institutul de Igienă şi Sănătate Publică arătând că serotipurile depistate nu sunt patogene şi nu prezintă risc pentru sănătatea publică.

Vladimir Mănăstireanu a spus că pasta de mici poate fi folosită la produse preparate termic la temperaturi de peste 60 de grade.

Preşedintele ANSVSA a precizat că obiectul alertei l-a constituit o cantitate de 840 de kilograme de mici din carne de pui, într-o primă etapă fiind reţinute 205 kilograme aflate pe stoc în Prahova.

El a mai spus că verificările efectuate la unitatea de procesare din judeţul Neamţ au arătat că materia primă nu provenea din România, ci din Germania. Operatorul economic a informat furnizorul, iar restul de materie primă existentă în stoc a fost dirijat spre procesare termică, conform procedurii aplicabile în cazul depistării tulpinilor nepatogene de Salmonella spp în alimente.
Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.