SOCIAL 23 septembrie 2013

Medicii și asistenții nu sunt mulțumiți de rezultatul negocierilor. Protestele continuă

de Covasna Media | 648 vizualizări

Angajaţii din sistemul sanitar nu renunţă la protestele începute săptămâna trecută. Zeci de medici, asistenţi și brancardieri au pichetat Ministerul Sănătăţii, dar și Ministerul Finanţelor. Ei sunt hotărâţi să continue protestele până când li se vor mări salariile, iar Sănătatea va primi 6% din Produsul Intern Brut.

Protestatarii din faţa sediului Ministerului Sănătăţii nu sunt mulţumiţi de rezultatele discuțiilor de până acum.

„Atâta vrem: un salariu decent ca să putem să ne vedem de ceea ce ne interesează... adică medicina”, spune un protestatar.

„Problema este că ministrul ne oferă dialog şi noi vrem 6% din PIB, vrem salarii pentru ultimul trimestru, pentru că sunt spitale în ţară care au un leu în bugetul trimestrului 4, vrem ca spitalele să rămână în forma actuală”, explică o altă manifestantă.

Zeci de angajaţi din sistemul sanitar au protestat pentru prima oară şi la sediul Ministerului Finanţelor.

O delegaţie a protestatarilor a discutat cu secretarul general al Ministerului Finanţelor, dar nu s-a întors cu niciun răspuns concret.

„Vremea propuneri-contrapropunerilor a trecut. Au avut timp 24 de ani. În acest moment, propunerile noastre sunt foarte ferme, ei trebuie să aducă soluțiile”, spune președintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae.

Angajaţii din Sănătate spun că sunt hotărâţi să continue protestele.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.