SOCIAL 27 iulie 2017

Măsuri drastice împotriva cerșetoriei la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1773 vizualizări

 

 

Primăria Sfântu Gheorghe va demara o amplă campanie pentru combaterea cerșetoriei pe teritoriul municipiului și va propune măsuri drastice împotriva celor care încurajează acest fenomen, inclusiv decăderea din drepturi a părinţilor care își trimit copiii la cerșit, a anunţat primarul Antal Árpád.

„Am solicitat Poliției Locale să identifice pe de o parte copiii care cerșesc, iar pe de altă parte, părinții care își trimit copiii la cerșit și vom cere organelor abilitate să declanșeze procedura de ridicare a drepturilor părintești în cazul acestora. Înţelegem și partea socială a fenomenului, de aceea încercăm ca, paralel cu aceste acţiuni, să le oferim locuri de muncă sezoniere acelor părinţi care vor să muncească. Încercăm să le oferim diferite tipuri de activităţi care nu necesită o pregătire profesională extraordinară, de exemplu să cosească sau să cureţe albia pârâului”, a declarat primarul Antal Árpád, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a făcut un apel către cetăţeni să sprijine eforturile autorităţilor locale și să nu mai încurajeze cerșetoria prin oferirea de bani sau bunuri.

„Nu cred că este normal să tolerăm acest fenomen. Am mai spus și repet, acest fenomen nu ar exista dacă noi nu am da bani celor care cerșesc. Adresez cetăţenilor rugămintea să fie parteneri în acest proiect, pentru că singuri nu vom reuși. Rugăm cetăţenii să semnaleze Poliţiei Locale, la telverde, care funcţionează gratuit 24 de ore din 24, dacă observă cerșetori și îi rugăm să nu mai dea bani cerșetorilor, pentru că așa îi încurajăm și nu îi ajutăm, nu este un ajutor real pentru ei. Nu ne putem aștepta ca de pe o zi pe alta să dispară acest fenomen, dar trebuie să intervenim cu măsuri mai drastice”, a mai spus Antal Árpád.

Șeful Poliţiei Locale, Hadnagy István, a declarat că cerșetorii au invadat în mod deosebit zona centrală a orașului, unde există terase, precum și magazinele mari, care sunt frecventate de mulţi clienţi.

„O să intensificăm patrulările în aceste zone, mai ales în zona parcului central, și sperăm că o să avem efectul dorit. Copiii care vor fi prinși la cerșit vor fi predaţi Centrului de primire în regim de urgenţă a minorilor, iar ulterior vom documenta aceste cazuri și vom lua măsuri împotriva părinţilor”, a spus șeful Poliţiei Locale.

Conform acestuia, pe străzile din Sfântu Gheorghe cerșesc nu doar localnici, ci și persoane din localităţile învecinate, care vin în oraș să vândă ciuperci și plante medicinale, în special din satul Hetea, unde există o comunitate mare de romi.

Teme articol: primarie cersetori masuri
Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.