SOCIAL 16 noiembrie 2017

Mai multe bilete de tratament pentru judeţul Covasna

de Covasna Media | 1042 vizualizări

Seria cu nr. 18 a biletelor de tratament are data de începere 1, 2, 3 respectiv 4 decembrie 2017.

Pentru această serie au fost alocate județului Covasna un număr mai mare de locuri în diferite stațiuni balneare față de celelalte perioade ale anului, majoritatea pentru staţiuni situate în judeţ sau în apropiere. Cele mai multe locuri – în total 30 – au fost alocate pentru staţiunea Tuşnad, la hotelurile Tuşnad (28 locuri) și Anna (2 locuri).

De altfel, staţiunile Tuşnad şi Covasna sunt cele mai solicitate de pensionarii judeţului nostru, aflându-se în apropiere sau la o distanţă mică de domiciliul solicitanţilor.

Aceste staţiuni oferă tratamente pentru boli cardiovasculare, boli reumatismale, căutate şi apreciate de pensionarii judeţului nostru.

Pentru această serie de la începutul lunii decembrie mai avem 21 de bilete neocupate pentru staţiunea Sovata, la hotelurile Făget, Aluniș și Hefaistos. Apele sărate din stațiunea Sovata sunt benefice celor care suferă de afecțiuni reumatismale, ginecologice, ale aparatului locomotor.

De la începutul lunii decembrie mai dispunem de următoarele locuri libere:

– Stațiunea Herculane, hotel Diana – 2 locuri

– Stațiunea Govora, hotel Parc – 2 locuri

– Stațiunea Călimănești, hotel Central – 2 locuri

– Stațiunea Lacul Sărat, hotel Flora – 2 locuri

– Stațiunea Mangalia, hotelurile Paradiso și Calatis – 4 locuri

– Stațiunea Slănic Prahova, hotel Slănic – 2 locuri

– Stațiunea Tg. Ocna, hotel Măgura – 2 locuri

– Stațiunea Vatra Dornei, hotel Intus – 2 locuri

Contribuţia pensionarilor la procurarea unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul total brut al tuturor veniturilor.

În vederea obținerii unui bilet de tratament, potențialii beneficiari (pensionari sau asigurați ai sistemului public) sunt așteptați în următoarele zile la Casa Judeţeană de Pensii pentru a depune o cerere în acest sens. Cererea tip este pusă la dispoziția solicitaților de către funcționarul public care activează în cadrul compartimentului bilete de tratament sau se poate descărca de pe site-ul Casei Județene de Pensii Covasna: www.pensii.covasna-ro.eu, capitolul „Formulare/ bilete de tratament”. Cererea tip trebuie însoțită de un cupon de pensie și de copia actului de identitate valabil.

La ridicarea biletelor pensionarul trebuie să prezinte talonul de plată a pensiei din luna noiembrie – aceasta fiind luna anterioară plecării în sejur – și biletul de trimitere emis de medicul curant, actul de identitate în original şi contravaloarea contribuţiei personale din valoarea biletului.

Köllő Piroska

consilier comunicare

Casa Judeţeană de Pensii Covasna

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.