SOCIAL 11 iulie 2013

Locuinţe de serviciu pentru medici la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 669 vizualizări

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a anunţat, joi, că luna aceasta va fi pusă piatra de temelie a viitorului complex rezidenţial pentru medici, ce va fi construit în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.

Acesta va avea şase locuinţe, trei garsoniere şi trei apartamente cu două camere, şi va fi construit în parteneriat cu Fundaţia Studium din Târgu Mureş.

„Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a reuşit să atragă în ultimii doi ani aproape 30 de rezidenţi, dar pentru a-i determina să se stabilească aici sau pentru a-i determina pe cei plecaţi să studieze Medicina să se întoarcă acasă e important să le oferi ceva în plus, cum ar fi o locuinţă (...). Avem posibilitatea de a realiza acest proiect în parteneriat public-privat cu Fundaţia Studium, care a construit astfel de locuinţe de serviciu şi la Târgu Mureş”, a declarat Tamás Sándor.

Managerul Spitalului, Nagy András Róbert, a declarat că în instituţia pe care o conduce lucrează în prezent aproape 120 de medici, iar în toamnă vor fi scoase la concurs opt posturi pentru rezidenţi.

„Avem nevoie de medici, în special de medici de urgenţă, anestezişti, chirurgi, orelişti, urologi, dar şi gastroenterologi pentru că am vrea să dezvoltăm această secţie”, a spus Nagy Andras Robert.

Acesta nu este singurul proiect al autorităţilor covăsnene prin care vor să atragă specialişti în judeţ. În urmă cu câţiva ani, Primăria Sfântu Gheorghe a demarat proiectul „Hai acasă” prin care pune gratuit la dispoziţia tinerilor cu studii superioare terenuri pentru a-şi construi locuinţe.

„Dacă am un regret, atunci e acela că programul 'Hai acasă' nu a funcţionat aşa energic cum mi-aş fi dorit eu. Dar am avut posibilitatea să dăm cam 30 de apartamente pentru învăţământ şi instituţiile de cultură din oraş, care le-au dat mai departe unor tineri specialişti. Încă mai am încredere în programul 'Hai acasă', încă mai cred că acest program va porni în perioada viitoare, inclusiv prin investiţii din partea Primăriei, în sensul că vom construi şi noi case ca să atragem mai mulţi specialişti, nu doar prin a le pune gratuit la dispoziţie terenuri pentru locuinţe”, a spus primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.