SOCIAL 10 martie 2021

Licitaţie civilă pentru finanţarea unor proiecte comunitare

de Agerpres | 966 vizualizări

Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) va organiza luna aceasta o licitaţie civilă cu scopul de a colecta fondurile necesare derulării unor proiecte iniţiate de o serie de organizaţii nonguvernamentale.

Din cauza pandemiei, anul acesta licitaţia se va desfăşura pentru prima dată online, iar conducerea HKA a menţionat că fiecare donator poate contribui cu minimum 50 de lei pentru proiectele pe care doreşte să le susţină.

La licitaţia civilă programată pe 18 martie pe platforma https://www.crowdcast.io/e/civil-licit-2021-online vor participa trei proiecte ce vizează strângerea de fonduri pentru plantarea a 5.000 de puieţi la marginea municipiului Sfântu Gheorghe spre staţiunea Şugaş Băi, pentru implementarea proiectului „Bunici adoptivi“, iniţiat de Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, precum şi a proiectului „Şcoala vieţii“ pe care organizaţia Crucea Roşie Covasna doreşte să îl deruleze în zona Baraolt.

Aceasta este cea de-a şasea licitaţie civilă pe care Fundaţia Comunitară Covasna o organizează în ultimii ani cu scopul de a atrage fonduri din sfera civilă pentru finanţarea unor proiecte de interes local.

Fundaţia Comunitară Covasna a fost înfiinţată în 2010 la iniţiativa mai multor întreprinzători locali şi lideri de organizaţii civile, care şi-au propus să creeze un fond de dezvoltare a comunităţii locale şi să investească resursele în domenii importante precum educaţie, sănătate, protecţia mediului, cultură, economie şi sport, introducând astfel o nouă formă de filantropie, cea a „donaţiilor responsabile“.

De-a lungul timpului, fundaţia a iniţiat şi alte programe şi proiecte care s-au bucurat de succes, cum ar fi programul „Card comunitar“, programul de excursii şcolare intitulat „Mai mult decât un loc pe hartă“, precum şi campaniile „Pedalează pentru un scop bun“ şi „ Un copac pentru generaţia următoare“.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.