SOCIAL 6 decembrie 2010

La Sfântu Gheorghe, numărul beneficiarilor de ajutor pentru încălzire a scăzut la jumătate

de Covasna Media | 567 vizualizări
4.260 de cereri au fost aprobate până la sfârşitul lunii noiembrie Directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Sfântu Gheorghe, Tanko Vilmos, a declarat că faţă de anul trecut cererile pentru subvenţia la plata facturii la energie termică au scăzut la mai mult de jumătate. Potrivit lui Tanko Vilmos, numai 3.540 de cereri au fost aprobate până la sfârşitul lunii noiembrie pentru subvenţia la gaz şi numai 720 de cereri aprobate pentru subvenţia la lemne. „Anul trecut s-au înregistrat

4.260 de cereri au fost aprobate până la sfârşitul lunii noiembrie

Directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Sfântu Gheorghe, Tanko Vilmos, a declarat că faţă de anul trecut cererile pentru subvenţia la plata facturii la energie termică au scăzut la mai mult de jumătate.

Potrivit lui Tanko Vilmos, numai 3.540 de cereri au fost aprobate până la sfârşitul lunii noiembrie pentru subvenţia la gaz şi numai 720 de cereri aprobate pentru subvenţia la lemne.

„Anul trecut s-au înregistrat peste 8.000 de cereri şi au fost aprobate puţin peste 7.000, anul acesta situaţia se înclină în favoarea statului deoarece numărul beneficiarilor a scăzut. Desigur, oamenii au venit la ghişee să depună dosarele dar noile condiţii anexate la această lege au făcut ca noi să le respingem”, a declarat Tanko Vilmos.

Acesta a mai spus că anexa a fost concepută tocmai pentru a reduce numărul beneficiarilor de pe urma Legii. Conform noilor condiţii de acordare a ajutorului de încălzire din bugetul de stat, stabilite de Guvern, persoanele singure sau familiile care au în proprietate locuinţe în afara celor de domiciliu sau mijloace de transport de peste 1.600 de centimetri cubi ori autoutilitare, autocamioane de orice fel şi remorci, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, autobuze, microbuze nu primesc, indiferent de venituri, subvenţiile de la stat. Aceast ajutor se acordă în luna următoare depunerii cererilor şi dacă persoanele nu au depus în octombrie sau noiembrie acestea mai pot beneficia în ianuarie, februarie şi martie 2011 dacă depun cererile în luna decembrie.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.