SOCIAL 18 ianuarie 2011

La CAS Covasna nu au fost probleme cu publicul

de Covasna Media | 503 vizualizări
Problemele întâlnite în alte judeţe au lipsit din Covasna, pentru că judeţul nostru nu a aderat încă total la sistemul informatizat Anul acesta la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a fost introdus un nou sistem de colectare a datelor personale numit SIUI, iar la câteva zile de la punerea sa în funcţiune acesta a cedat. Timp de două zile tot sistemul a fost nefuncţional, provocând întârzieri la eliberearea adeverinţelor sau a cererilor depuse de clienţi fără a lua în considerare cozile imense înregistrate la ghişee.

Problemele întâlnite în alte judeţe au lipsit din Covasna, pentru că judeţul nostru nu a aderat încă total la sistemul informatizat

Anul acesta la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a fost introdus un nou sistem de colectare a datelor personale numit SIUI, iar la câteva zile de la punerea sa în funcţiune acesta a cedat. Timp de două zile tot sistemul a fost nefuncţional, provocând întârzieri la eliberearea adeverinţelor sau a cererilor depuse de clienţi fără a lua în considerare cozile imense înregistrate la ghişee.

În mai multe judeţe ale ţării au avut loc incidente la ghişeele Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) deoarece oamenii, din cauza oboselii, a stresului şi a întârzierilor de cele mai multe ori au adresat injurii angajaţilor din cadrul CJAS sau li s-a făcut rău aşteptându-şi rândul.

Această situaţie nu a fost întâlnită şi în judeţul nostru deoarece judeţul nostru nu a aderat încă, total, la sistemul SIUI, iar datele vechi de indentificare au putut fi accesate astfel nu au fost mai mult de 3-4 oameni în faţa unui ghişeu.

„Noi avem două sisteme funcţionale, lucrăm încă cu cel vechi şi am început să introducem datele în noul sistem SIUI. Avem termen până în data de 31 martie să completăm sistemul SIUI şi până atunci vom lucra în paralel astfel nu vom înregistra întârzieri sau cozi la ghişeele CJAS-ului”, a explicat directorul Forro Bela.

Biroul teritorial deschis la Târgu Secuiesc are un succes neimaginat

Directorul CJAS a declarat că biroul teritorial deschis la sfârşitul anului trecut în cadrul Primăriei Târgu Secuiesc are un succes neimaginat la public.

„Săptămâna trecută în mai puţin de patru ore peste 200 de persoane au venit să se intereseze despre CJAS şi să depună eventual acte şi să plătească contribuţia de asigurat. Târgu Secuiesc are un bazin destul de mare de localităţi şi este destul de departe de Sfântu Gheorghe, iar oamenii aleg să meargă acolo”, a explicat Forro Bela.

Pe viitor acesta a anunţat că doreşte să deschidă un alt birou teritorial în zona Întorsurii Buzăului deoarece sunt peste 50 de kilometri între oraş şi municipiul reşedinţă de judeţ.

„Momentan discut cu primarul din Întorsura Buzăului să văd ce anume vom face şi cum vom reuşi să deshidem şi aici un birou teritorial. Populaţia din această zonă are nevoie de aşa ceva. Pe viitor plănuiesc să deschidem birouri în toate localităţile mari ale judeţului”, a conchis directorul CJAS.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.