SOCIAL 29 iunie 2016

Inundaţii în judeţul Covasna

de Covasna Media | 1059 vizualizări

În urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în după-amiaza şi seara zilei de marţi, 28 iunie, pe teritoriul judeţului Covasna, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Covasna s-a confruntat cu mai multe evenimente.

În localitatea Brădet a fost inundat subsolul unei case de locuit şi s-a intervenit prin Pichetul de Pompieri Întorsura Buzăului pentru evacuarea apei cu o autospecială de intervenţie şi 3 militari. La această oră nu sunt probleme deosebite în zona respectivă.

Între orele 20.34 – 04.33, circulaţia feroviară a fost întreruptă între localităţile Bixad şi Malnaş ca urmare a acumulării de aluviuni pe terasamentul căii ferate din cauza scurgerilor de pe versanţi. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Covasna a intervenit la faţa locului cu o ambulanţă SMURD şi un autoturism cu 8 militari pentru asigurarea asistenţei şi a apei potabile pentru călători, la nevoie.

În urma informaţiilor primite din teren, inspectorul şef al ISU Covasna s-a deplasat cu forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sf. Gheorghe (două autospeciale de intervenţie, două motopompe pentru evacuarea apei şi 17 militari), în localităţile Ozunca Băi şi Băţanii Mari, precum şi în oraşul Baraolt, pentru degajarea aluviunilor de pe carosabil, monitorizarea situaţiei operative din teren şi salvarea eventualelor persoane şi bunuri aflate în pericol.

În dimineaţa zilei de miercuri, 29 iunie, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sf. Gheorghe s-a deplasat cu o autospecială de intervenţie, trei motopompe pentru evacuarea apei şi 6 militari, pentru evaluarea exactă a situaţiei existente şi intervenţia în sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Baraolt.

Menţionăm că începând cu după-amiaza zilei de 28 iunie, un echipaj din cadrul Secţiei de Pompieri Târgu Secuiesc se află în judeţul Bacău pentru a interveni în sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bacău, tot ca urmare a fenomenelor meteo periculoase.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plt. maj. Alida Aprodu

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.