SOCIAL 3 septembrie 2015

Informații utile pentru suporterii români care vor participa la meciul de fotbal Ungaria – România

de Covasna Media | 904 vizualizări

Cu ocazia partidei de fotbal dintre reprezentativele Ungariei şi României, pentru preliminariile Campionatul European de Fotbal 2016, care se va disputa vineri, 4 septembrie, ora 20:45, ora locală, (21:45 ora României), pe stadionul „Groupama” din Budapesta, Jandarmeria Română va oferi sprijin operaţional autorităţilor de aplicare a legii din Ungaria prin intermediul a 13 ofiţeri și subofiţeri care se vor afla în Fun Zone-ul destinat suporterilor români.

Misiunea jandarmilor români este aceea de a asigura relaționarea dintre forțele de ordine maghiare și suporterii români, context în care, în echipa de jandarmi români sunt şi vorbitori de limbă maghiară. Cei 13 jandarmii români îşi vor desfăşura activităţile specifice în funcţie de solicitările părţii maghiare şi vor beneficia totodată şi de sprijinul ataşatului de afaceri interne la ambasada României de la Budapesta.

În vederea deplasării în condiții de siguranță a suporterilor români pe teritoriul României, Jandarmeria Română a dispus măsuri specifice de monitorizare a traseelor de deplasare a acestora, urmând ca după trecerea frontierei, deplasarea să se facă sub coordonarea autorităților maghiare și în conformitate cu legislația specifică.

Conform datelor transmise de către Federaţia Română de Fotbal, pentru această partidă au fost puse în vânzare 1.100 de tichete de acces pentru suporterii români. Tichetele de acces sunt personalizate (cu nume, prenume, data şi locul naşterii), vânzarea acestora realizându-se exclusiv on-line.

Jandarmeria Română precizează că, în conformitate cu legislația europeană și națională referitoare la desfășurarea competițiilor sportive, persoanelor care au aplicată sancțiunea complementară de interzicere a accesului pe arenele sportive, li se va interzice accesul pe stadionul „Groupama” din Budapesta.

La momentul actual, în baza de date a Jandarmeriei Române figurează 230 de persoane care se află sub această sancțiune.

Persoanele care şi-au achiziţionat bilete pentru această partidă de fotbal au primit prin corespondenţă un ghid de informare cu regulile de comportament şi indicaţii de deplasare în Ungaria. Totodată, ambasada României la Budapesta a postat pe site-ul de profil un flyer de informare pentru cetăţenii români care vor efectua deplasarea la Budapesta; acest document va fi disponibil pentru fanii români atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona stadionului, în Fan Zone şi la punctele de acces în arena sportivă.

Recomandarea Jandarmeriei este ca fiecare cetățean român care și-a achiziționat bilet de acces să ajungă în zona destinată suporterilor români. Accesul în Fan Zone-ul organizat de autoritățile maghiare  va fi permis exclusiv pe bază de bilet nominal, iar la intrare va fi efectuat un control sumar al persoanelor şi bagajelor.

Premergător competiţiei sportive, reprezentanții jandarmeriei române au avut un schimb de informații operative cu reprezentanții poliției din Budapesta, existând un dialog permanent în vederea desfășurării în condiții optime a acestui eveniment sportiv.

Recomandări destinate suporterilor români

Biletele la meci nu sunt transmisibile! La stadion nu vor fi disponibile bilete destinate suporterilor români!

Autorităţile ungare pun la dispoziţia suporterilor români, care se vor aduna în Fan Zone înaintea începerii meciului, chioşcuri cu alimente şi băuturi răcoritoare, precum şi toalete ecologice. Totodată, ca o măsură suplimentară în vederea desfășurării în condiții de normalitate a acestui eveniment sportiv, organizatorii au decis să instaleze în această zonă un ecran pe care pot fi rulate clipuri de informare în limba română.

În zona respectivă se vor afla reprezentanţi ai forţelor de ordine ungare și jandarmi români (care vor purta veste inscripționate vizibil cu Jandarmeria Română), astfel încât să se poată soluţiona situaţiile reclamate de cetăţenii români.

Accesul în stadion:Accesul în incinta stadionului se va face începând cu ora 17:45. Deplasarea din Fan Zone către stadion se va realiza în mod fragmentat, în grupuri de câte 50 de suporteri, sub protecţia forţelor de poliţie maghiare.

Fanilor români le va fi permis accesul pe Groupama Arena doar cu steagurile României, fără alte inscripționări, și numai după trecerea prin Fan Zone.

La porţile de acces ale arenei sportive vor fi dispuşi, alături de poliţişti ungari, jandarmi proveniţi din cadrul forţelor de ordine române care vor avea ca misiune asigurarea relaționării dintre autoritățile maghiare și suporterii români.

Ieşirea din stadion şi plecarea

După terminarea meciului, suporterii români vor aştepta în tribune aproximativ 30-40 minute, după care vor fi escortaţi de poliţie către Fan Zone. Din acest punct, suporterii îşi vor continua călătoria prin mijloace proprii. Celor care vor călători cu autovehicule către România le este recomandat a utiliza autostrăzile M5 şi M3, poliţia ungară asigurând ordinea în parcările situate de-a lungul acestor magistrale auto.

Alte aspecte de interes:

Jandarmeria Română recomandă suporterilor români care vor face deplasarea în Ungaria, să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală, simbolică  sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

În cazul în care suporterii români prezenţi la meci vor săvârşi fapte antisociale, poliţia ungară poate dispune măsura reţinerii pentru 72 de ore, procesul de soluţionare în instanţă fiind de până la 8 zile.

Serviciul Informare și Relații Publice

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.