SOCIAL 31 ianuarie 2012

Începând de astăzi, SMURD devine operaţional în tot judeţul

de Covasna Media | 490 vizualizări

Covăsnenii vor putea apela la serviciile SMURD prin intermediul numărului unic de urgenţă 112.

În data de 16 decembrie 2011, judeţul Covasna a primit 3 ambulanţe SMURD de la Ministerul Sănătăţii, fiind unul dintre ultimele şase judeţe din ţară care nu beneficia încă de acest serviciu. În urma acestei acţiuni, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof” Sfântu Gheorghe şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna şi-au unit forţele în organizarea activităţii de inaugurare a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna.

În dotarea ISU Covasna au intrat trei ambulanţe noi de tip B2, încadrate cu echipaje paramedicale.

Cele trei ambulanţe SMURD sunt împărţite în Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului, deservind zonele de competenţă a Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, Secţiei de Pompieri Târgu Secuiesc şi Pichetului de Pompieri Întorsura Buzăului.

Din punct de vedere al coordonării medicale, Serviciul SMURD Covasna face parte integrată din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof” Sfântu Gheorghe, fiind coordonat de dr. Camelia Mîndru, medic şef UPU.

Echipajele SMURD acţionează pentru permiterea accesului, degajarea victimelor în cele mai bune condiţii şi cât mai rapid posibil, fără a agrava leziunile existente, concomitent cu acordarea asistenţei medicale de urgenţă, în timp util, în cazul incendiilor, accidentelor şi altor situaţii de urgenţă în care funcţiile vitale ale persoanelor afectate sunt sau se presupune a fi în pericol iminent.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna îşi începe activitatea pe data de 1 februarie 2012, la ora 8:00 dimineaţa.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.