SOCIAL 27 mai 2014

Imnul naţional, obligatoriu în şcoli

de Covasna Media | 801 vizualizări

Intonarea imnului naţional ar putea deveni obligatorie zilnic, la începutul programului şcolar, în învăţământul primar, potrivit unei propuneri legislative a unui grup de senatori PSD, care a fost adoptată tacit de Senat.

Potrivit proiectului, inspectoratele şcolare teritoriale ar urma să verifice respectarea acestor prevederi şi să stabilească măsuri de sancţionare pentru conducătorii unităţilor de învăţământ unde se constată nereguli privind aplicarea acestei legi.

Propunerea legislativă mai stabileşte ca drapelul României să fie arborat, nu numai permanent, ci şi „obligatoriu” pe edificiile şi în sediile autorităţilor şi instituţiilor publice, la sediul partidelor politice, al sindicatelor, al instituţiilor de învăţământ şi cultură, la punctele pentru trecerea frontierei, la aeroporturile cu trafic internaţional şi ca pavilion pentru navele ce navighează sub pavilion românesc, potrivit Mediafax.

Iniţiatorii propun ca neres­pectarea acestor prevederi să fie sancţionată cu amendă de la 30.000 la 100.000 de lei, care se aplică conducătorilor persoanelor juridice res­ponsabile.

„După sancţionarea contravenţională, reprezentantul autorităţii este obligat ca în 24 de ore să dispună arborarea drapelului. În situaţia în care nu se conformează, prefectul dispune arborarea prin intermediul personalului Instituţiei Prefectului sau al Inspectoratului Judeţean de Poliţie”, se mai arată în textul de lege care a trecut tacit de Senat.

Prin proiect se interzice arborarea însemnelor (drapel şi stemă) ale statelor care nu mai există, precum şi ale unor entităţi cu pretenţii statale, nerecunoscute ca atare de către statul român.

Este interzisă, de asemenea, arborarea drapelelor altor state pe domeniul public sau privat al statului, al unităţii administrativ-teritoriale ori pe proprietatea privată a persoanelor fizice în alte situaţii decât cele prevăzute în prezent de lege. Potrivit prevederilor legale în vigoare, drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea legii.

Iniţiativa legislativă, care a trecut de Senat în forma propusă de iniţiatori, va fi dezbătută de Camera Depu­taţilor în calitate de Cameră decizională.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
mother, 29 mai 2014
Sistemul de invatamant e bine pus la punct. Nu avem nevoie de nimic, numai de intonarea imnului national.
lili, 28 mai 2014
Daca Legea asta va fi in final aprobata si apoi promulgata de Presedinte eu astept sa vad cum va fi ea respectata in scolile maghiare din Harghita-Covasna !!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.