SOCIAL 28 martie 2013

Holzindustrie Schweighofer investeşte 150 de milioane de euro într-o fabrică de cherestea la Reci

de Agerpres | 3330 vizualizări

Fabrica va asigura locuri de muncă pentru aproximativ 650 de oameni

Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer a anunţat, joi, o investiţie de 150 de milioane de euro într-o fabrică de cherestea ce va fi construită în localitatea Reci din judeţul Covasna.

Fabrica va fi pusă în funcţiune anul viitor şi va asigura locuri de muncă pentru aproximativ 650 de oameni, urmând să fie a cincea unitate de producţie pe care o deţine în România investitorul austriac.

Proprietarul companiei, Gerald Schweighofer, a declarat că motivele pentru care a ales să vină în judeţul Covasna au fost recomandările bune pe care le-a primit din partea senatorului UDMR Olosz Gergely cu privire la tradiţia prelucrării lemnului în zonă, existenţa forţei de muncă calificate, plasarea judeţului în centrul ţării, precum şi sprijinul promis din partea autorităţilor locale.

Acesta a mai spus că viitoarea fabrică, ce se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare, va avea o capacitate anuală de debitare de 800.000 de metri cubi. O bună parte din cherestea şi din produsele prelucrate în România vor fi exportate, printre partenerii importanţi ai companiei numărându-se ţările asiatice, în special Japonia.

„Avem clienţi din 60 de ţări, dar cea mai importantă piaţă rămâne Asia, în principal Japonia. În Japonia se construiesc 900.000 de case, anual, din care 600.000 sunt din lemn”, a spus Gerald Schweighofer.

Gerald Schweighofer_fotoHenning Janos-2837

La Reci va fi construită şi o uzină cogeneratoare de energie termică şi electrică, ce va fi alimentată cu biomasă. Căldura rezultată va fi utilizată pentru uscarea cherestelei şi producerea a 100.000 de tone de peleţi pe an pentru piaţa europeană.

„Primul copac preconizăm să îl tăiem la jumătatea anului viitor”, a spus Gerald Schweighofer, care a menţionat că firma sa este preocupată de protejarea mediului înconjurător şi va sprijini o campanie de reîmpădurire pe anumite suprafeţe. Acesta a promis viitorilor angajaţi un „salariu competitiv”, precum şi o serie de facilităţi şi bonificaţii.

Gerald Schweighofer a mai spus că familia sa are o tradiţie de aproape 400 de ani în domeniul prelucrării lemnului, iar intenţia sa este de a reinvesti în România majoritatea profitului obţinut în ţara noastră.

„Credem că România are un mare potenţial. Desigur nu este foarte uşor, pentru că există multă birocraţie, dar nu este singura ţară europeană care are această problemă”, a spus reprezentantul firmei. Acesta s-a declarat mulţumit de transportul pe calea ferată din Romania, dar e de părere că Guvernul ar trebui să sprijine mai mult dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Holzindustrie Schweighofer mai deţine patru fabrici în România, la Sebeş, Siret, Rădăuţi şi Comăneşti, cu circa 2.500 de angajaţi.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Cum se LĂUDA în 2013 VICTOR PONTA cu o investiţie HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER: Firma austriacă, NOMINALIZATĂ într-o listă scurtă de investiţii strategice. PLUS: Cum l-a DECORAT Ion Iliescu în 2004 pe PATRONUL COMPANIEI – Info Puls, 6 iulie 2016
[...] Dușa, la inaugurarea fabricii de cherestea Compania austriacă prezenta un interes deosebit pentru Guvernul Ponta în acel an, dovada fiind şi prezenţa lui Dușa la inaugurarea investiţiei. citeste integral
Iliescu l-a decorat pe șeful Schweighofer Holzindustrie. Cum se lauda in 2013 Victor Ponta cu o investitie Holzindustrie: Firma austriaca, nominalizata intr-o lista scurta de investitii strategice., 15 aprilie 2016
[...] in acel an, dovada fiind si prezenta lui Dusa la inaugurarea investitiei. Potrivit publicatiei covasnamedia.ro, investitia de 150 de milioane de euro consta in construirea unei fabrici de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.