SOCIAL 15 ianuarie 2014

Guvernul este de acord ca administratorii de blocuri să fie obligaţi să prezinte date financiare

de Covasna Media | 687 vizualizări

Guvernul este de acord ca administratorii de blocuri să fie obligaţi să îi informeze trimestrial pe proprietarii locuinţelor despre situaţia facturilor, conturilor bancare, salariilor şi lucrărilor angajate, măsuri văzute ca o soluţie de evitare a cazurilor în care banii sunt cheltuiţi fraudulos.

Obligaţia unei astfel de informări trimestriale a fost propusă, într-un proiect de lege, de către mai mulţi senatori şi avizată favorabil, miercuri, de Guvern.

Proiectul completează Legea 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

În document se propune ca administratorii să fie obligaţi să aducă la cunoştinţă, trimestrial, proprietarilor din cadrul asociaţiei de care răspund, printr-o formulă aleasă de către proprietari (e-mail sau în scris), a situaţiei financiare, respectiv situaţia plăţilor facturilor, a conturilor bancare, a dobânzilor aferente conturilor deschise, a plăţilor salariale, a restanţelor la facturi şi a lucrărilor angajate din punct de vedere financiar sub semnătura administratorului, a preşedintelui şi a cenzorului.

Argumentul invocat pentru această obligaţie este ca administratorii să dea dovadă "de o mai mare corectitudine", iar proprietarii să afle situaţia exactă a cheltuielilor asociaţiei.

Ca motiv sunt amintite "miile de acţiuni în instanţă" ce au ca obiect recuperarea prejudiciilor aduse de către administratorii de blocuri, care au folosit banii locatarilor în interes personal, aceştia fiind obligaţi să achite de mai multe ori sumele aferente pentru întreţinerea locuinţelor sau suportând consecinţele în cazul în care fumizorii de utilităţi nu şi-au încasat facturile, existând situaţii în care a fost oprită fumizarea apei potabile sau chiar a energiei termice pe perioada sezonului de iamă.

(Mediafax)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Eugen, 16 ianuarie 2014
Sanatate si pace!
Eugen, 16 ianuarie 2014
Exact asa, ar trebui sa prezinte si primariile si societatile afiliate lor, un raport trimestrial, despre venituri, defalcat pe surse de venit, cheltuieli, cu specificarea clara si neechivoca a celui citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.