SOCIAL 25 noiembrie 2013

Greva generală din Sănătate ar putea fi suspendată. Sindicaliștii și Eugen Nicolăescu au ajuns la un acord

de Covasna Media | 584 vizualizări

Federația Sanitas și ministrul Sănătății au căzut la un acord privind patru din cele șase revendicări ale protestatarilor. Acestea includ creșterea veniturilor pentru cadrele medicale și deblocarea posturilor din Sănătate.

De asemenea, sindicaliștii au obținut promisiunea că vor fi plătiți pentru zilele de sâmbătă și duminică lucrate și încheierea unui contract colectiv de muncă.

Urmează ca miercuri ministrul Sănătății să vină cu propuneri concrete privind creșterile de venituri, iar dacă acestea sunt mulțumitoare, sindicaliștii vor renunța la greva generală programată pentru 28 noiembrie.

Marius Sepi, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, a declarat după negocierile cu ministrul: „Lucrurile merg spre bine, am primit garanții ferme de la dânsul legate de revendicările respective. Vom propune biroului executiv și consiliului naţional al Federației Sanitas suspendarea grevei din data de 28 noiembrie”.

Ministrul Sănătății a spus că negocierea contractului colectiv de muncă pe sector reprezintă baza legală și administrativă a acestor negocieri. „Cred că așa putem inventaria problemele oamenilor”, a spus ministrul. El a adăugat că majorările salariale se vor face în 2014, în două etape. „Trebuie să fim realiști, să ne încadrăm în resursele pe care le avem”, a adăugat el.

Eugen Nicolăescu a refuzat să spună cu cât vor fi majorate veniturile medicilor și asistenților, dar a spus că acest lucru va figura într-o anexă a contractului colectiv de muncă.

„Să nu promitem oamenilor mai mult decât putem să facem (...), atunci suntem cu adevărat neserioși”, a spus ministrul.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.