SOCIAL 4 noiembrie 2013

Fundaţia Diakonia a colectat 20.000 de lei pentru viitorul centru de îngrijire a bătrânilor bolnavi

de Agerpres | 628 vizualizări

Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe a strâns în decurs de un an de zile, prin colectă publică, aproape 20.000 de lei pentru construirea unui centru de îngrijire pentru persoanele vârstnice şi bolnave.

Directoarea fundaţiei, Toth Anna, a declarat luni că majoritatea banilor au fost colectaţi prin intermediul unor puşculiţe postate în magazine ori distribuite cetăţenilor. Potrivit acesteia, întregul proiect a fost evaluat la aproape 650.000 de euro, iar fundaţia trebuie să asigure o contribuţie proprie de aproximativ 10% din valoare pentru a putea solicita finanţare din fonduri nerambursabile, prin urmare va continua campania de strângere de fonduri.

Viitorul centru va fi construit în municipiul Sfântu Gheorghe, iar potrivit proiectului, ar urma să găzduiască 40-50 de persoane vârstnice care suferă de diverse boli. Practic, va avea trei module distincte - unul pentru bătrânii bolnavi de cancer în stadiu avansat, unul pentru persoanele cu demenţă senilă şi Alzheimer şi unul pentru vârstnicii imobilizaţi la pat.

Toth Anna a menţionat că ideea proiectului a apărut în urma situaţiilor întâlnite pe teren în cadrul programului de îngrijire la domiciliu pe care fundaţia îl derulează în judeţul Covasna din anul 2002, respectiv oameni bolnavi care nu sunt acceptaţi în casele de bătrâni pentru că nu sunt autonomi şi necesită îngrijire şi supraveghere permanentă.

„Aşa ne-am dat seama că sunt foarte mulţi bătrâni neajutoraţi şi singuri ori familii care nu reuşesc să facă faţă situaţiilor generate de o persoană în vârstă care suferă de o boală gravă (...) Prin acest centru vrem să le oferim bătrânilor condiţii aşa cum am văzut că există în Occident”, a spus Toth Anna.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.