SOCIAL 17 martie 2014

Fumul de ţigară creşte riscul de leucemie la copii

de Covasna Media | 573 vizualizări

Copiii ai căror taţi fumează au cu 15% mai crescut riscul de a dezvolta leucemie, cea mai întâlnită formă de cancer la copil, arată un recent studiu australian.

Echipa de cercetători, condusă de medicul Elizabeth Milne, de la Institutul de Cercetări pentru Sănătatea Copilului ,,Telethon” (Australia), a supravegheat aproximativ 400 de copii care sufereau de leucemie limfobastică acută, scrie clicksanatate.ro.

Cercetătorii au mai analizat dacă părinţii acestora erau fumători, însă au şi comparat cele 400 de familii cu alte 800 care aveau copii de vârstă asemănătoare, dar care nu sufereau de leucemie.

Copiii ai căror taţi au fumat în perioada conceperii erau cu 15% mai predispuşi să sufere de leucemie, faţă de cei ai căror părinţi nu fumau. Iar dacă taţii fumau mai mult de 20 de ţigări pe zi, riscul era mai mare cu 44%.

,,Fumul de ţigară este plin de toxine, de aceea nu este exclus ca aceste toxine să influenţeze celulele care produc sperma. Important este ca părinţii să îşi amintească că fumatul, indiferent de perioadă, este un factor de risc pentru sănătatea copilului”, a precizat Patricia Buffler, profesor la Universitatea din Carolina, SUA.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.