SOCIAL 15 aprilie 2021

Forumul Civic a desemnat persoanele care vor primi titlul de „Cetăţean de onoare al comunităţii româneşti“

de Agerpres | 1342 vizualizări

Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş a desemnat cele cinci persoane care vor primi în acest an titlul de „Cetăţean de onoare al comunităţii româneşti din Sfântu Gheorghe“, în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru activitatea publică şi profesională desfăşurată de-a lungul vieţii.

Laureaţii din acest an sunt inginerul Ioan Corbu, angajat al Prefecturii Covasna, profesoara Rodica Marieta Costache, metodist la Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, subinginera Natalia Angela Popovici, membră a Corului „Ecclesia“ de la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe, Andrei Cochior, angajat civil al Ministerului Apărării Naţionale, fost consilier local şi educatoarea Săndica Borchină, vicepreşedintă a Fundaţiei „Mihai Viteazul“ .

Titlul de „cetăţean de onoare“ a fost instituit în anul 2003 de către asociaţiile, ligile şi fundaţiile membre ale Forumului Civic al Românilor şi se acordă anual, în luna aprilie, preajma sărbătorii Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

Acesta a fost fondat în paralel cu titlul „Pro Urbe“ acordat de Consiliul local municipal cu prilejul Zilelor oraşului, după ce consilierii maghiari au refuzat la acea vreme să nominalizeze şi o persoană de naţionalitate română pentru această distincţie, gest considerat discriminatoriu de membrii comunităţii româneşti.

„Potrivit regulamentului, diploma se acordă acelor persoane care în momentul premierii au depăşit vârsta de 60 de ani, cetăţeni de naţionalitate română cu domiciliu în Sfântu Gheorghe sau în alte localităţi din ţară şi din străinătate, care s-au distins prin activitatea profesională, culturală şi civică, contribuind astfel la bunul renume al comunităţii româneşti din Sfântu Gheorghe“ , precizează reprezentanţii Forumului într-un comunicat de presă, remis miercuri AGERPRES.

Diplomele vor fi înmânate în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe, pe 23 aprilie, ora 11,30, cu ocazia sărbătorii Sf. Mare Mucenic Gheorghe, după săvârşirea Sfintei Liturghii.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.