SOCIAL 5 iunie 2013

Fervex, retras de pe piață, în urma unor probleme găsite la unul dintre sortimente

de Covasna Media | 840 vizualizări

Producătorul medicamentului antigripal Fervex a decis retragerea temporară a produsului de pe piaţă, după ce, în urma unor controale în Franţa şi Tunisia, s-a găsit în compoziția unuia dintre sortimente o floră microbiană atipică.

Produsul în cauză este Fervex cu aromă de zmeură. Acesta nu se regăsește în prezent pe piața românească, însă retragerea a fost decisă ca o măsură de precauţie. 

”A apărut o alertă rapidă la nivel european declanşată de autorităţile din Franţa în urma controalelor făcute, confirmate de producător care în urma acestor analize a decis retragerea tuturor loturilor de Fervex adult, Fervex copii, din Uniunea Europeană”, a explicat Marius Savu, director Agenția Națională a Medicamentului.

”Propunerea producătorului este de a retrage toate produsele. Pe piața noastră nu există acest produs cu gust de căpșuni sau de zmeură. Dar au propus ca toate produsele Fervex să fie retrase pentru a verifica să nu cumva să  fie și alte produse contaminate”, a declarat și Vasile Cepoi, consilier al primului-ministru pe probleme de sănătate.

Cu o zi în urmă, o decizie similară a fost luată în Tunisia, unde laboratorul producătorului Fervex a recomandat retragerea temporară a produselor de pe piaţă, ca o măsură de precauţie. Conform agenţiei de presă tunisiene TAP, loturile vizate sunt cele ale căror dată de expirare nu depăşeşte luna mai 2016.

Aceeaşi agenţie de presă notează că, în Franţa, Fervex a fost retras în urma unor controale de rutină efectuate în luna aprilie pe sortimentul cu aromă de zmeură, care a scos la iveală nereguli privind conţinutul de zaharoză.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.