SOCIAL 19 aprilie 2015

Femeile se specializează în locuri de muncă considerate în trecut masculine

de Covasna Media | 647 vizualizări

Cele mai căutate joburi de pe piața muncii din România, dar și cele mai bine plătite sunt în vânzări, relațiile cu clienții și IT, acestea fiind și cele mai bine plătite.

Se observă și o altă tendință: femeile caută mai mult locuri de muncă considerate în trecut fiind masculine, în timp ce bărbații se orientează spre domenii feminizate.

„Din ce în ce mai multe femei se specializează în domenii tehnice, precum IT, sau chiar de nişă, precum cele din domeniul aeronautic, naval sau al construcţiilor, aşa cum mulţi bărbaţi aleg joburi în call-center sau în domenii creative precum marketing şi relaţii publice. Vorbim, aşadar, de o piaţă dinamică şi versatilă, în care accentul se pune, mai degrabă, pe perspectivele oferite de job, decât pe o potrivire bazată pe nişte canoane”, a afirmat reprezentanta Ejobs, Ana Maria Cetăţean, citată de România Liberă.

Cele mai căutate joburi de pe piața muncii din România

Specialiştii apreciază că cele mai mari salarii sunt oferite pentru job-urile din domeniul IT: „În mod subiectiv şi având în vedere cererea mare de personal specializat de pe piaţă, putem aprecia că joburile din IT beneficiază şi de salarii mai mari decât media pieţei”, a apreciat Ana Maria Cetăţean.

În topul celor mai căutate locuri de muncă se află şi cel de ofiţer de credite, în cadrul instituţiilor non-financiare.

Concurenţă foarte mare există şi în cazul consilierilor de vânzări din cadrul magazinelor de electronice şi electrocasnice, reprezentanţilor medicali, operatorilor de pariuri, managerilor regionali de vânzări, precum şi în cazul job-urilor care vizează activităţile de secretariat, cele destinate personalului necesar vaselor de croazieră, dar şi cele care se adresează personalului medical specializat sau farmaciştilor şi asistenţilor de farmacie, arată Ejobs.

Date similare furnizează și BestJobs: cele mai multe locuri de muncă se găsesc în vânzări, servicii (HoReCa, retail, comerţ) şi IT, conform Andreei Mihăiescu.

Astfel, angajatorii scot la concurs joburi ca: agent de vânzări; casier/ă magazin; vânzător; consilier despăgubiri agent/manager; agent servicii clienţi; manager raion food/nonfood; consilier clientelă persoane fizice; şef/adjunct şef de magazin; operator facturare ori casier la o agenţie pariuri sportive.

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă, pot merge la agențiile pentru ocuparea forței de muncă sau pot aplica online.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.