SOCIAL 2 octombrie 2013

Efectul minune al merelor împotriva colesterolului

de Covasna Media | 576 vizualizări

Cei care au probleme cu colesterolul pot folosi o metodă naturală şi simplă de a-l reduce. Specialiştii în domeniu spun că merele au acest efect asupra sănătăţii noastre.

Conform unui articol apărut în revista „European Journal of Nutrition”, merele pot ajuta la scăderea colesterolului din sânge, scrie Men's Health.

Efectul este pozitiv în cazul consumului de mere, sucul din aceste fructe nefiind la fel de eficient, ci dimpotrivă.

Participanţii la un studiu ştiinţific au consumat două mere şi jumătate pe zi, fructe de o mărime destul de mare, timp de patru săptămâni. În urma analizelor, specialiştii au observat un lucru neaşteptat.

Nivelul colesterolului rău din sânge a scăzut cu 6%, iar cel total a înregistrat o scădere cu 7% datorită consumului de mere.

Când participanţii la acelaşi studiu au consumat suc de mere, efectul nu a mai fost cel aşteptat. Aceleaşi valori au crescut cu 7%, respectiv 5%, atunci când oamenii au consumat două pahare de suc pe zi.

Explicaţia este una simplă. Procesarea merelor înlătura fibrele pe care ele le conţin. Fibrele din mere se leagă de colesterol şi îl transportă afară din corp, acesta fiind mecanismul prin care ele scad nivelul lui.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.