SOCIAL 2 aprilie 2019

Donaţii pentru sprijinirea copiilor bărbatului ucis de urs la Crişeni

de Agerpres | 899 vizualizări

Mai multe asociaţii de vânătoare din judeţul Covasna s-au alăturat unei campanii de strângere de fonduri în beneficiul urmaşilor bărbatului de 35 de ani ucis luna trecută de un urs în localitatea harghiteană Crişeni.

„Eu am luat această iniţiativă, dar în judeţ există mai multe asociaţii de vânătoare, o să deschidem un cont şi fiecare va ajuta. A murit un om, nu mai contează cum s-au petrecut lucrurile, dacă a fost sau nu vinovat, fapta s-a întâmplat. Noi vrem să facem o strângere de fonduri şi fiecare poate să doneze atât cât vrea şi atât cât poate pentru copilaşii care au rămas fără tată”, a declarat, pentru AGERPRES, Sarkany Arpad, patronul unui firme de turism cinegetic din judeţul Covasna.

Bărbatul, care a fost atacat de urs într-o pădure din apropierea localităţii Crişeni, a murit în urma rănilor suferite în zona toracelui.

Potrivit investigaţiilor făcute de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Harghita, acesta s-ar fi apropiat foarte mult de bârlogul ursului şi ar fi aruncat cu diverse obiecte în direcţia acestuia.

Şi Consiliul Judeţean Harghita a iniţiat, în urmă cu câteva zile, o acţiune de strângere de fonduri pentru sprijinirea fetiţelor rămase orfane, spunând că acestea trăiesc în condiţii grele.

„Doi copii au rămas orfani! Două fetiţe au rămas fără tată, deoarece în ţara asta e mai importantă viaţa ursului decât cea a omului (...) Condiţiile în care locuiesc copiii victimei de la Crişeni sunt pe departe de cele normale. În singura cameră avută la dispoziţie suflă vântul, nu există grup sanitar,  nu se asigură condiţiile ca aceşti copii să poată să înveţe şi să se joace. Trebuie să îi ajutăm (...) Consiliul Judeţean Harghita va acorda în acest sens 5.000 lei”, se arată în apelul lansat de Consiliul Judeţean Harghita.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.