SOCIAL 24 ianuarie 2013

Doi români au decedat din cauza gripei

de Covasna Media | 685 vizualizări

Un bărbat de 61 de ani din Cluj a murit din cauza gripei. Este al doilea deces provocat de această boală în ultimele două săptămâni. În total, de la începutul anului, 12 persoane au ajuns la spital în stare gravă ca urmare a infecţiei cu virusul gripal.

În afara celor două decese, numărul îmbolnăvirilor de gripă este în continuare scăzut în România, în comparaţie cu celelate ţări vecine. Dar, chiar şi aşa, complicaţiile provocate de gripă pot fi mortale.

De altfel, medicii au constatat că infecţiile provocate de virusul gripal sunt medii spre severe, astfel că pot duce la complicaţii în cazul pacienţilor care suferă şi de boli cronice.

În total, de la debutul acestui sezon gripal, au fost confirmate de laborator 12 cazuri de gripă, iar tendinţa este de creştere a numărului de infecţii.

Vestea bună este că virusurile gripale care sunt în circulaţie şi care provoacă îmbolnăviri se găsesc în vaccinul antigripal care a fost cumpărat de Ministerului Sănătăţii şi care se administrează gratuit la medicii de familie.

Pacientul de la Cluj care a murit acum de gripă nu fusese vaccinat.

În România, până la această dată au fost vaccinate peste 670.000 de persoane.

Ministerul Sănătății: Nu este vorba despre epidemie

„Este o evoluție obișnuită. Nu trebuie să ne îngrijorăm. Nu este vorba de epidemie, ci doar de cazuri izolate. Sunt doar 15 cazuri la nivel național: 11 cazuri de tip A și patru de tip B. Sunt şi două decese, cel de la Bistriţa de acum 10 zile, și un caz la Cluj”, a informat Alexandru Rafila, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Acesta a mai adăugat că măsura care se poate lua pentru a preveni gripa este vaccinarea, care se efctuează gratuit, la medicii de familie, până la sfârșitul lunii.

Teme articol: ultima ora noutati
Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.