SOCIAL 17 iulie 2012

Disponibilizări la Domo Retail

de Agerpres | 637 vizualizări

Restructurările de personal au loc din cauza pierderilor generate de criza economico-financiară.

O societate comercială specializată în vânzarea produselor electronice şi electrocasnice a făcut restructurări de personal pentru a limita pierderile generate de criza economico-financiară.

Potrivit directorului executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, de la începutul acestui an, societatea comercială Domo Retail a desfiinţat 16 posturi la sediul din Târgu Secuiesc, iar alte 8 persoane au primit preaviz şi urmează să fie disponibilizate în cursul lunii august a.c.

Kelemen Tibor a menţionat că societatea comercială le-a oferit acestor salariaţi posibilitatea de a lucra în cadrul firmei, la alte puncte din ţară, inclusiv în Bucureşti, dar majoritatea au refuzat din motive familiale.

Acesta a mai spus că a primit din partea firmei o informare scrisă, prin intermediul căreia i s-a comunicat că reorganizarea internă a cuprins întreaga organigramă şi că motivele care au generat luarea acestor măsuri sunt contextul economic şi social şi scăderea vânzărilor.

“În acest moment, datorită contextului specific pieţei în scădere faţă de anii anteriori şi care a generat scăderea vânzărilor, societatea Domo Retail S.A. a fost nevoită să analizeze eficienţa şi profitabilitatea magazinelor pe care le operează şi să închidă anul acesta mai multe puncte de lucru (magazine) care generau pierderi foarte mari şi afectau stabilitatea reţelei. Reducerea numărului de magazine (aproximativ 20 dintr-un total de peste 120) a atras după sine necesitatea reevaluării activităţii tuturor departamentelor şi a redimensionării acestora în raport cu reţeaua actuală (...) Această reorganizare internă a cuprins întreaga organigramă şi s-a impus pentru a putea consolida departamentele cheie şi a optimiza activitatea lor. Scopul principal a fost eficientizarea întregii activităţi a companiei şi asigurarea stabilităţii ei pe piaţă”, se menţionează în documentul trimis AJOFM Covasna de către firma respectivă.

În final, şeful Departamentului Resurse Umane al Domo, Edit Lukacs, subliniază că restructurarea s-a făcut cu respectarea procedurilor legale şi, acolo unde a fost posibil, prin ofertarea angajaţilor pe poziţii similare în alte oraşe din ţară.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.