SOCIAL 8 martie 2018

Despărțământul Covasna-Harghita al ASTREI anunţă boicotarea programului Zilelor Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1751 vizualizări

BOICOTĂM PROGRAMUL ZILELOR SFÂNTU GHEORGHE 2018

Pentru că  iar  s-a  decis fără a se ține cont de  noi, contribuabilii români

Asociațiile, fundațiile și ligile românești din Sfântu Gheorghe, membre ale Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, susțin hotărârea luată de conducerea Despărțământului Covasna-Harghita al ASTREI de A BOICOTA manifestările organizate în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe 2018,  prin neparticiparea cu interpreți și formații artistice românești din județele Covasna și Harghita, și din Republica Moldova, precum și cu un artist de seamă al folclorului românesc.

Această măsură survine ca urmare a hotărârii luate de organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe 2018 de a muta SCENA COMUNITĂȚII din „Piața Sfântu Gheorghe” situată în fața magazinului Șugaș - pe care s-au desfășurat și programele culturale de folclor românesc, în ultimii doi ani -, în curtea Liceului de Artă „Plugor Sandor”.

Prin acest BOICOT protestăm totodată și față de REFUZUL FERM al primarului Antal Arpad privind solicitarea venită din partea noastră cu privirea la aprobarea desfășurării pe scena principală DOAR a programului artistic care urma să fie susținut de una dintre cele mai de seamă interprete ale folclorului românesc. Ne este imposibil să  înțelegem argumentația primarului Antal Arpad cu privire la acest refuz: „Pe scena mare nu va fi folclor nici unguresc, nici românesc. Noi am decis!”

Pe această cale, ne cerem scuze față de concetățenii români dar și maghiari din Sf. Gheorghe, și nu numai,  care în anii anteriori  au apreciat și s-au bucurat laolaltă de frumusețea portului, cântecului și dansului popular românesc, pentru faptul că în acest an îi privăm de dreptul de a urmări programele propuse spre organizare, în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe 2018, de către Despărțământul Covasna-Harghita al ASTREI“, se arată în comunicatul remis mass-media.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.