SOCIAL 7 ianuarie 2014

De ce ne dor maxilarele atunci când e frig

de Covasna Media | 527 vizualizări

Vremea poate afecta organismul uman în moduri neaşteptate. Dacă ai dureri de maxilare atunci când se răcește vremea, prima recomandare este să faci un control stomatologic, spune dr. Manny Alvarez. Odată excluse problemele de natură dentară, o explicație pentru durerea la nivelul dinților poate fi frigul, notează doctorulzilei.ro

Studiile arată că schimbările presiunii atmosferice asociate adesea cu scăderea temperaturilor pot declanşa dureri. Explicația stă în faptul că unele cavități pline cu aer suferă dilatări ori contracții și apăsa asupra nervilor din vecinătate, ceea ce provoacă dureri, inclusiv în articulaţiile de la nivelul capului.

Frigul poate determina apariția disfuncţiei temporo-mandibulară, afecţiune ce este resimţită ca un pocnet sau trosnet sau chiar ca un blocaj temporar.

Printre simptome se numără: dureri de urechi, dureri de cap, dureri care apar în timpul mestecării alimentelor, dificultatea de a deschide gura, trosnete sau scrâşnete la nivelul articulaţiei.

Totodată, vremea foarte rece ne poate face să tremurăm, fapt ce provoacă constricţia sau spasmul muşchilor de la nivelul mandibulei, producând, de asemenea, dureri.

Problemele acestea nu sunt neaparat grave, însă afectează calitatea vieții, astfel că medicii recomandă un control ORL sau stomatologic atunci când resimțim dureri severe de cap, urechi sau maxilare.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.