SOCIAL 11 octombrie 2021

Dascălii şi familiile numeroase din Sfântu Gheorghe pot solicita bani pentru laptopuri şi tablete

de Agerpres | 1000 vizualizări

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au anunţat, vineri, că reiau programul de sprijinire a pedagogilor pentru cumpărarea de dispozitive electronice.

Primăria Sfântu Gheorghe acordă un ajutor financiar în valoare de până la 1.500 de lei pentru achiziţionarea de dispozitive electronice de tip laptop sau tabletă, iar acesta poate fi solicitat de către cadrele didactice care lucrează exclusiv în instituţii de învăţământ din municipiu şi care predau online la data solicitării sprijinului financiar.

Dacă preţul dispozitivului electronic achiziţionat depăşeşte 1.500 de lei, diferenţa va trebui acoperită de către solicitanţi din resurse proprii.

„Pentru a primi sprijin financiar, un educator trebuie să fie activ în anul şcolar 2021/2022, să predea într-o instituţie de învăţământ din Sfântu Gheorghe şi să nu fi primit un sprijin similar la nivel naţional sau local în ultimii 5 ani”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei Sfântu Gheorghe.

Municipalitatea a extins anul trecut programul de sprijinire pentru achiziţionarea de echipamente informatice pentru educaţia la distanţă atât către profesori, învăţători, cât şi către pedagogi de grădiniţă, iar cei interesaţi pot descărca cererile de pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Acestea trebuie depuse, împreună cu o copie a cărţii de identitate, până pe 20 octombrie a.c. la compartimentul Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură din cadrul Primăriei.

Anul trecut circa 900 de dascăli au solicitat această subvenţie, care se acordă şi familiilor cu trei sau mai mulţi copii din Sfântu Gheorghe.

„Posesorii de card pentru familii numeroase pot depune începând de anul trecut în mod continuu cererile, în funcţie de situaţie”, precizează reprezentanţii Primăriei.

Prin intermediul acestui card, familiile numeroase pot beneficia şi de alte facilităţi, cum ar fi abonamente gratuite în parcările publice din municipiu sau reduceri la serviciile, programele şi acţiunile organizate de instituţiile publice din subordinea Primăriei, respectiv la teatru, cinema, patinoar, piscină, ştrand, la pârtia de schi şi la bazele de agrement din Sfântu Gheorghe şi staţiunea Şugaş Băi.

Cardurile sunt acordate pe baza anumitor criterii, cum ar fi obligativitatea ca părinţii să deţină un loc de muncă, iar copiii să nu absenteze de la cursurile şcolare.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.