SOCIAL 17 iulie 2012

Cursuri de specializare în străinătate pentru şomeri

de Agerpres | 536 vizualizări

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna a obţinut, prin programul european Leonardo da Vinci, finanţare pentru trei proiecte care au ca scop specializarea profesională în străinătate a mai multor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Directorul executiv al AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că primele două grupe compuse din câte 14 persoane s-au întors recent din Germania şi Spania, iar altă grupă, formată din coafeze şi cosmeticiene, urmează să plece la specializare în această toamnă.

“Avem o grupă formată din 28 de persoane care urmează acum cursurile de frizer, coafeză, cosmeticiană, manichiuristă şi pedichiuristă, iar dintre acestea 14 vor pleca la toamnă pentru două săptămâni la Leipzig, în Germania pentru a se specializa”, a declarat Kelemen Tiboor, potrivit căruia persoanele selectate vor urma în prealabil un curs intensiv de 40 de ore de limba germană.

Celelalte două grupe de şomeri au participat la o sesiune de studii pe linie de antreprenoriat în Spania, respectiv la ateliere de cioplire în piatră şi restaurare de monumente în Germania, iar câţiva dintre aceştia şi-au găsit deja un loc de muncă.

Kelemen Tibor a subliniat că cele trei proiecte finanţate din fonduri europene se înscriu în strategia instituţiei de a lărgi oportunităţile de plasare a forţei de muncă şi de reducere a ratei şomajului în judeţul Covasna.

Potrivit acestuia, la ora actuală în Covasna rata şomajului este de 7,71% faţă de aproape 5% la nivel naţional, fiind înregistrate oficial aproape 7.000 de persoane fără loc de muncă, din care mai mult de trei sferturi nu mai primesc ajutor de şomaj din partea statului.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.