SOCIAL 20 martie 2019

Cu peste 350 de șomeri mai puțini față de aceeași perioadă a anului trecut

de Daniela Luca | 678 vizualizări

Rata șomajului din luna februarie a scăzut și comparativ cu luna precedentă

La sfârșitul lunii februarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna au fost înregistrați 3.091 șomeri, cu 357 mai puțini față de aceeași perioadă a anului trecut când 3.448 de persoane erau în căutarea unui loc de muncă. Totodată, reprezentanții AJOFM anunță în perioada următoare două burse de locuri de muncă, una la Sfântu Gheorghe și una la Ghelința.

Dintre cei 3.091 șomeri, 487 au beneficiat de indemnizație de șomaj, iar peste 2.000 dintre șomeri provin din mediul rural. Astfel, rata șomajului în februarie 2019 este de 3,59%, cu 0,07 mai puțin comparativ cu luna precedentă.

Cei mai mulți șomeri se înregistrează în zona Sfântu Gheorghe, 1.069 de persoane, în Baraolt, 938 de persoane și în Târgu Secuiesc, respectiv 492 de persoane.  

Femeile reprezintă 44,58 % din totalul șomerilor, conform AJOFM Covasna. Ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul aceleiași instituții, în luna februarie, au fost angajate peste 230 de persoane.

În cadrul unei conferințe de presă, directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor a subliniat că deși sunt două firme care au anunțat recent disponibilizarea unui număr mare de locuri de muncă, respectiv  Rouleau-Guichard Roumanie SRL și From Product SRL, există un număr mare de locuri de muncă vacante în județ.

„Nu există o problemă pentru că absorbția acestor persoane este realizată și ca efect al pieței. Foarte multe societăți caută personal în continuare, locurile de muncă sunt în continuare în număr destul de mare în județ. Deci locuri de muncă există nu numai în Sfântu Gheorghe, ci și Târgu Secuiesc, Ozun, Coșeni, Baraolt, Estelnic și Vâlcele. Exista șansa ca aceste persoane care făceau naveta să nu trebuiască să facă naveta în continuare”, a spus în cadrul unei conferințe de presă, directorul AJOFM Covasna,  Kelemen Tibor.

Acesta a mai adăugat că pe 25 martie la Ghelința, unde se înregistrează peste 100 de șomeri, va avea loc o  mini bursă specială pentru zona respectivă. Vor fi disponibile 55 locuri de muncă în turism, în prelucrarea lemnului și în comerț.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă va fi organizată pe 12 aprilie, de la 9:30, la Complexul Golgota din Sfântu Gheorghe, str. Benedek Elek nr.2.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.